• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Antonini - специалист
Някой знае ли какви са тарифите на майсторите които лепят плочки?
Има ли разлика в цената за лепене от майстора за кв. м, ако плочките са първо или трето качество? - Защото първото качество са идеално прави и логично не би имало това допълнително усилие от страна на маистора да ги подравнява....

Освен това има ли значение големината на плочките в тарифата за лепене?

На мен ми предстои лепене на плочки които са първо качество (идеално равни) с размер обаче 10/10 см, за стеничките над плотовете в кухнята са. Един майстор ми иска по 10 лева на кв. м. . много ли е?

По принцип ще е доста полезно в този форум ако някой знае как вървят цените да ги публикува, за да може всеки да сравнява ако някой го товарят много майсторите
:-D
Rumen Iankov - специалист
Направо го хващай този майстор.Защото едва ли сте намериш някой друг за тези пари да ти направи плочките.
Любо - специалист
Първо вземи да му видиш работата на майстора някъде, защото цената не е лоша за тези малки плочки.
но проверката е хубаво нещо да не ти осере кунхята накрая:)
Antonini - специалист
Любо написа:
Първо вземи да му видиш работата на майстора някъде, защото цената не е лоша за тези малки плочки.
но проверката е хубаво нещо да не ти осере кунхята накрая:)
Абе незнам чесно казано се замислям, че аз може би съм прекалено прецизен към всичко, и това доста ми обърква живота понякога... Като си правя нещо сам, не бързам, и гледам да го изработя супер, ама супер симетрично и равно, без значение какво е точно нещото което правя. И така съм си създал в себеси неусетно един мой вътрешен стандарт. А може би това е прекалено изкривяване на разума ми, незнам какво е, но когато някой майстор нещо ми прави като взема ролетката или шублера и ми правят впечатление дори разликата в милиметъра, и това почва да ме дразни. Дразни ме, че не е перфектно, след като е възможно да бъде....Кажете ми честно този мой перфекционизъм правилен ли е? Не е ли излишен в бита това стараене всичко да е идеално равно, успоредно, залепено, шпакловано, боядисано, и така на татака....
Въпросният майстор започна днес да лепи плочките. И като гледам фугите са равномерни, но дато допрях 80 сантиметровия нивелир хоризонтално на редовете на плочките се вижда, че между някои от перифериите на плочките и нивела просветва по 1 до 2 милиметра в дълбочина. Питах го за това разминаване и той каза, че тези плочки 10 на 10 са кофти за работа, въпреки че са 1-во качество, просто защото са малки. Каза също и, че под този ъгъл дето ги гледам с ръбчето на нивелира никой няма да ги гледа и това няма да личи. - Прав е, така е! Но на мен си ми прави впечатление всичко и това супер малко разминаване си ме дразни... Кажете ми, вие толкова ли сте дребнави като мен, или това моето е болестно състояние на перфекционизъм? В този отвсякъде крив панелен свят в който живеем това желание за идеална равнина и симетрия дали не е парадоксално?
velsi - Почетен майстор
Не е лошо всичко да е перфектно, но все пак това не е машиностроене... Пък и няма да живеем 1000 години. Струва ми се, че много се вживяваш.
GeorgiRadevDu - специалист
Сигорен ли си, че плочките са 1 качество. На много места продават 2-3 за
1 качество. Те в някои случаи са издути или хлътнали в средата или в
краищата.
Antonini - специалист
GeorgiRadevDu написа:
краищата.
1-во качество са, въпреки, че са турски... Измерих към 10-тина със шублер. Не ме се виждат издути, а и са прекалено мънички за да са издути, обикновенно тази диформация се получава при по голямите плочки. Купих ги от най-скъпия магазин " Бриколаж", на 27 лева квадрата.
Antonini - специалист
velsi написа:
Не е лошо всичко да е перфектно, но все пак това не е машиностроене... Пък и няма да живеем 1000 години. Струва ми се, че много се вживяваш.
И аз така започнах да се съмнявам, затова и риших да питам за чуждо мнение от безпристрасни хора.
Profi Stroi - специалист
Antonini написа:
GeorgiRadevDu написа:
краищата.
1-во качество са, въпреки, че са турски... Измерих към 10-тина със шублер. Не ме се виждат издути, а и са прекалено мънички за да са издути, обикновенно тази диформация се получава при по голямите плочки. Купих ги от най-скъпия магазин " Бриколаж", на 27 лева квадрата.
Първо качество в "най-скъпия"магазин няма
Или шарките се разминават или големината +- 1-2 мм
А като говорим за цена ето ти нещо по скъпо от това което си видял но наистина качествено
http://www.elis.bg/promo_bg_db.php?page ... d=24&sid=6
Иначе цената която ти е дал майстора за залепване на такъв размер плочка си е направо "без пари"
Моят опит не е много голям от около 5 години поставям плочки и много малко сам виждал перфектно 1 качество.Относно цената колегата ти работи евтино.Дано краиният резултат ти хареса
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "ТАРИФИ НА МАЙСТОРИ ЗА ЛЕПЕНЕ НА ПЛОЧКИ ЗА 1 КВ. МЕТЪР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: