• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
новодомец - напреднал
Нуждая се от съвет,моля Ви за помощ.Консултирахме се с инженер конструктор,относно отварянето на една врата.Чукнаха тук ,там и се произнесе няма проблем, стената е от единички тухли, не е носеща,няма да се наруши конструкцията на жилището.Но в процеса на работа се оказа,че на пода има трегер който стърчи 20-25см.В момента телефона на инженера е извън обхват и немога да се свържа,ето защо ви моля за съвет.Искахме през празниците,да приключим с тази работа.Благодаря Ви предварително,за отделеното ми внимание .
silllveto - Майсторица
ebahti написа:
НЕ пипай гредата :|
+1, въобще! Ползвай като праг, направи стъпало или квото друго искаш там, но не пипай!
новодомец - напреднал
За сега го оставихме така,но се обезсмисля идеята и цялата хамалогия която се хвърли.Като праг е доста високо,а за стъпало ще отнеме,поне по още 20см и от двете стаи.
Последна промяна от новодомец на пон мар 14, 2011 8:42 pm, променено общо 3 пъти.
ebahti - майстор
Значи провери на долния етаж ако има плътна стена от еденични тухли 25см-дебелина под гредата-може и да го изкъртиш ама имай едно наум...
новодомец - напреднал
За горният трегер бе ясно,но недоумяваме каква е ролята на този.От плочата има поне още 20-25см. които служат за изолация +старата замаска.Което означава,че или трегера започва от плочата или е доста висок за сметка на широчината. Това е първи жилищен етаж,отдолу са магазини.
8180 - майстор
ebahti написа:
ebahti написа:
Значи провери на долния етаж ако има плътна стена от еденични тухли 25см-дебелина под гредата-може и да го изкъртиш ама имай едно наум...
Колега,
Май днес много ти се пише.
Поне спомени дали отговаряш на заглавието на темата.
ebahti - майстор
8180 написа:
ebahti написа:
ebahti написа:
Колега,
Май днес много ти се пише.
Поне спомени дали отговаряш на заглавието на темата.
НЕ отговярвам-не съм конструктор,архитект и най вече модератор...ама за 20 год. в строителството мисля че съм в час и мога да дам пожелателен(най-малко) съвет.... аиде молим... :wink:
ribnikolaevi - майстор
Кой живее под тебе, по-точно там, където се пада обратната греда, която си набарал?
новодомец - напреднал
По-горе съм го написала,първи жилищен етаж под нас магазин.
  • 1
  • 2

Тема "Има ли инженер конструктор във форума?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: