Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
prascho - майстор
здравейте,

Искам да си направя вентилационна система /като одушник/ на етажа и таванското помещение. Ще обхваща тоалетна, баня на етажа, тоалента, баня и кухня на таванския. На етажа ще минава покрай стената и тавана в горен ъгъл. Как да закрепя ф110 тръба? Изходът на тръбата в помещението предполагам се прави с коляно, но на къде да бъде насочен отвора настрани или надолу? Най-вероятно тръбата се облицова с гипскартон. За да се сложи вентилатор и реле за време какви кабели в близост до отвора са ми необходими и как да бъдат свързани с осветлението? Обмислям тази ситема да бъда свързана в керемида тип одушник посредата на ската. Ще имам ли някакъв проблем с тягата?
Todor - специалист
По-добре според мен е да отделиш кухнята от останалите помещения и да сложиш ф160. Пусни си отделно от осветлението захранване, за да може да си работи вентилацията в банята без да е светнато докато няма никой.
prascho - майстор
някой да добави още нещо?
bat_zdravko - специалист
Тръбата се закрепва със скоби с подходящия диаметър + дюбели и шпилки.
novgradski - специалист
...аз съм си сложил вентилаторчета с клапи...така едното не нагнетява в другото,ако има вятър-всмукването се увеличава (по някога се чува леко чукане...когато вятъра се мени и клапата се "чуди"какво да прави,но не "връща")

Тема "вентилация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: