Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
raiderss - напреднал
Поради ред причини реших да се пробвам за първи път да направя нещо такова сам (с методическите оказания на баща ми). Панелен апартамент, това е балкона на спалнята ми. Предишният собственик беше поставил алуминиева дограма(доста грозно изпълнение за мен), под нея имаше нещо подобно на изолиращ сандвич от ламарина и нещо като стиропор/изолация между тях. От къде е не зная, но беше хваното здраво с дубели, трудното махане дойде от факта, че бяха ръждясали главите и отвиването или рязането беше невъзможно, голям гози крак, чук, секач и много пот! Снимки от там нямам...
Прикачен файл:
DSC_0691.jpg
Това е балкона първоначално. За съжаление не се сетих да го снимам по-добре.
DSC_0691.jpg (113.07 KиБ) Видяна 3191 пъти
Прикачен файл:
DSC_1105.jpg Махната венецианската мозайка от пода. Не дръжте радиатори с топломери на южен балкон, отчитат!
Прикачен файл:
DSC_1106.jpg Сменена дограма към спалнята и вратата на хола.
Прикачен файл:
DSC_1332.jpg Махане на гадната мазилка и достигане до чист панел.
Прикачен файл:
DSC_1333.jpg С изхабена тесла и много труд и от баща ми.
raiderss - напреднал
още снимки, не мога повече от 5 да кача.
Прикачен файл:
DSC_1343.jpg Малко позиране за жена ми! Махнати са панелите под прозорците, бетон контакт и 1 ръка теракол.
Прикачен файл:
DSC_1356.jpg 1 съсед не издържа на "работата", но мазилката беше махната.
Прикачен файл:
DSC_1418.jpg Иззидах с итонт 7.5 дебелина, от опита ми с др. балкон на кухнята, сложих след това и мрежа + 2 ръце шпакловка.
Прикачен файл:
DSC_1419.jpg
Прикачен файл:
DSC_1772.jpg
бетон контакт навсякъде, защитни ъгли, 1 ръка гипсово лепило, 2 ръце шпакловка с колоркит, шкурене, грундиране.
DSC_1772.jpg (98.09 KиБ) Видяна 3187 пъти
jekasus - майстор
Бая "месо" по ръцете направи със тая изхабена тесла :-D
И с тия топломери веднага ми идва "идея" - ако тях пряко ги "замразяваме" :? (прееби другарче ни е във гена)
raiderss - напреднал
още 5
Прикачен файл:
DSC_1773.jpg
Малко по малко почна да се оформя!
DSC_1773.jpg (98.3 KиБ) Видяна 3181 пъти
Прикачен файл:
DSC_1933.jpg
Сложихме 2см изолация към балкона на съседите защото е открит, иначе отвън моят балкон си имам изолация.
DSC_1933.jpg (98.07 KиБ) Видяна 3181 пъти
Прикачен файл:
DSC_1934.jpg
Плочките не съм ги редил аз, не посмях, а и щях 1 месец да го правя сигурно.
DSC_1934.jpg (97.9 KиБ) Видяна 3181 пъти
Прикачен файл:
DSC_1935.jpg
Като за първи път резултата е добър.
DSC_1935.jpg (89.02 KиБ) Видяна 3181 пъти
Прикачен файл:
DSC_1936.jpg
Боядисан е с бял латекс.
DSC_1936.jpg (97.23 KиБ) Видяна 3181 пъти
raiderss - напреднал
jekasus написа:
Бая "месо" по ръцете направи със тая изхабена тесла :-D
И с тия топломери веднага ми идва "идея" - ако тях пряко ги "замразяваме" :? (прееби другарче ни е във гена)
Ами говорих и с други "майстори" и само ръчен труд с теслата ми казаха като решение за мазилката, иначе с удоволствие щях върху нея направо да ги правя нещата.
Прикачен файл:
DSC_1937.jpg
DSC_1937.jpg (103.27 KиБ) Видяна 3175 пъти
Прикачен файл:
DSC_2024.jpg
Сложиме и модерния простор!
DSC_2024.jpg (97.39 KиБ) Видяна 3175 пъти
Прикачен файл:
DSC_2025.jpg
Контакт и ключ вико серия кармен.
DSC_2025.jpg (95.12 KиБ) Видяна 3175 пъти
Прикачен файл:
DSC_2026.jpg
Липсва и осветителното тяло, но не е харесано още!
DSC_2026.jpg (97.21 KиБ) Видяна 3175 пъти
Прикачен файл:
DSC_2027.jpg
Остана ми само да сложа една подпрозоречна дъска и да махна картона от пода.
DSC_2027.jpg (95.69 KиБ) Видяна 3175 пъти
Повечето неща си ги правих сам, като баща ми ми помогна за свалянето на мазилката, плочките не посмях да ги лепя аз, въпреки опита ми в килера и съм доволен, но това е за друга тема.

Целият балкон е изчистен да панел, след това минат с бетон контакт. Сложих разбира се и защитни ъгли, като само първит ми опит беше неуспешен, след това бързо схванах и нямаше повече браг. Под прозореца преди зидането с итонг 7.5 го минах 1 ръка теракол, така реших въпрки, че някой казваха няма нужда. След итонга сложих мрежа и я шпакловах 2 ръце, защото другият ми балкон имаше една пукнатина (може и от земетресението на 22.05.2012г.), след това 2 ръце шпакловка с колоркит, шкурене много добре с лампа :rolleyes: и грундиране, боя. Тавана и стената към съседите им сложих 2см от сиво/графитената изолация (не се сещам как се казваше, нещо на BASF майче), дюбели, мрежа и я шпакловах 2 ръце, другото е същото след това, 2 ръце шпакловка с колоркит, шкурене, грунд и боя.

Дали така се прави или не, незнам, но все пак баща ми методически ми помагаше със съвети за което му благодаря! Също така приемам и от Вас такива, защото имам да правя цял хол.
jekasus - майстор
Туй на BASF е неопор.
Иначе изглежда едно хубаво,приятно и чисто :-D Имаш разрешение да мяташ хола :-D :lol:
toni_g79 - специалист
Може се появи проблем,който съм виждал не малко.Конденз по външните прозорци и стичане по стената и т.н..То за това е имало перваз от вътрешната страна!!!
raiderss - напреднал
jekasus написа:
Туй на BASF е неопор.
Иначе изглежда едно хубаво,приятно и чисто :-D Имаш разрешение да мяташ хола :-D :lol:
Дам от ангрото го взимах, даже имат гръцки и български.
Хола стените са с някаква шпакловка (най-вероятно гипсова), така, че там само грунд и 2 ръце колоркит, за съжаление пода е повдигнат точно при комина, и мисля първо да направим замаската. Окаченият таван пак няма да се справя сам, за там майстори.
toni_g79 написа:
Може се появи проблем,който съм виждал не малко.Конденз по външните прозорци и стичане по стената и т.н..То за това е имало перваз от вътрешната страна!!!
Ами перваз не мога да кажа, че е имало преди отвътре, но така или иначе за сега е ок и няма нищо притеснително. Кондез има по малкото не отваряемо прозорче защото стъклопакета се е разхерметизирал, много странно, но факт. Иначе аз алуминиева дограва дори и като тази с термомост не бих монтирал. На другият ми балкон е пвц и съм по-доволен като изолация.

Тема "Балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: