Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
didotooo - напреднал
Здравейте!
Това е апартамента на приятелката ми след основния ремонт преди 2 години... ,,майсторите'' са си оставили ръцете буквално! Уж са сменили водопроводната тръба от банята към кухнята, но канала се запушва редовно и явно връзките им не са като хората и изтича вода... Вследствие на това мазилката направо пада и е избил ужасен мухъл.То и в другите стаи има но в кухнята(граничеща с банята и тоалетната) е направо кошмарно положението.Майка и не разбира от ремонти и в крайна сметка са я одрусали пари за половин апартамент! Шпакловката е под всякаква критика,нещо изключително некадърно!Невероятно криви ъгли и стени!При боядисването не са облепяли нищо - оплескани са ключовете за осветлението и контактите... Обещах и да пооправя нещата- решихме да е гипскартон на всякъде или почти на всякъде.Понеже на конструкция се оскъпява доста ще го лепя...С шпакловките и лепенето нямам проблеми работил съм външна изолация и няма да ми е трудно да залепя картона.Но с мухъл не съм се борил и моля за малко съвети! :?

Единия проблем е че в кухнята е имало кoмин,който са изкъртили и са замазали тавана.Но явно капе от горе и просмуква,защото има мухъл и седи едно мокро такова...Това нямам представа как да го оправя.Ако изкъртя и залепя изолация или влагоустойчив гипскартон дали няма пак да просмуче? :axe:

Другия проблем е с най-пострадалите 2 стенички на кухнята (които са общи с банята и тоалетната) Имам ужасното чувство,че ако налепя картона върху мухъла (дори и с вече отремонтирани тръби) той пак ще плъзне и язък за ремонта отново! Дали има някакъв грунд с който да го запечатам тоя мухъл?

В другите стаи мисля да изкъртя бетона където е мухлясало и да шпакловам...
Ако можете да препоръчате грунд и латекс с добавки против плесени и такива...

Ето стъпките през които смятам да мина,ще съм много благодарен за поправки:

1.Покриване със слой антимухъл или грунд.
2.Ц200 + теракол с мрежа (на местата с мухъл)
3.Лепене на гипскартона
4.Шпакловане с гипс и лента по фугите
5.Шпакловане с гипс нацяло (за по-добра защита от мухъла надявам се)
6.Шпакловане със сатен
7.Грунд преди латекса?
8.Латекс на леко с добавка против мухъл.

Просто Всякакви съвети ще са ми супер полезни! Идеята е с минимално разходи да пооправя апартамента преди да се е отровил някой от всичкия този мухъл...Благодаря!

Ето това е кухнята в момента...
Прикачен файл:
DSC_0333.jpg
DSC_0333.jpg (100.2 KиБ) Видяна 13287 пъти
Прикачен файл:
DSC_0332.jpg
DSC_0332.jpg (83.43 KиБ) Видяна 13287 пъти
Прикачен файл:
DSC_0331.jpg
DSC_0331.jpg (54.16 KиБ) Видяна 13287 пъти
Прикачен файл:
DSC_0330.jpg
DSC_0330.jpg (41 KиБ) Видяна 13287 пъти
Прикачен файл:
DSC_0329.jpg
DSC_0329.jpg (70.45 KиБ) Видяна 13287 пъти
didotooo - напреднал
Eто и детската...
Прикачен файл:
DSC_0335.jpg
DSC_0335.jpg (59.32 KиБ) Видяна 13280 пъти
Прикачен файл:
DSC_0336.jpg
DSC_0336.jpg (74.47 KиБ) Видяна 13280 пъти
Прикачен файл:
DSC_0337.jpg
DSC_0337.jpg (60.2 KиБ) Видяна 13280 пъти
Няма стая ,която да не е засегната от мухъла ,по-късно ще снимам и хола ...В коридора може би е най - малко. :jump2:

Предполагам част от проблема е заради новите PVC дограми , оставянето на вратата на банята отворена и сравнително рядкото проветрение на кухнята специално,като там няма аспиратор и почти никога не е отоплявана зимните месеци. Апартамента е тристаен,панелен.
Последна промяна от didotooo на вт май 03, 2011 10:01 am, променено общо 1 път.
marnik - специалист
Знам, че за най-добрите съвети ще трябва да уточниш стените с мухъл дали са външни или вътрешни, на кой етаж е жилището и дали се отопляват етажите около него, дали има някаква изолация по тях, пак вътрешна или външна, дограмата каква е, в какъв режим се ползва жилището.

Така като гледам изглежда доста зле за две години след ремонт :(. Това с мухъла за мен основно се дължи на липса на проветрение и/или студени стени+влажен въздух по някаква причина, но ако наистина има влажни връзки по водопровода и това допринася сигурно.

Това е от мен и успех с ремонта!
didotooo - напреднал
marnik написа:
Знам, че за най-добрите съвети ще трябва да уточниш стените с мухъл дали са външни или вътрешни, на кой етаж е жилището и дали се отопляват етажите около него, дали има някаква изолация по тях, пак вътрешна или външна, дограмата каква е, в какъв режим се ползва жилището.

Така като гледам изглежда доста зле за две години след ремонт :(. Това с мухъла за мен основно се дължи на липса на проветрение и/или студени стени+влажен въздух по някаква причина, но ако наистина има влажни връзки по водопровода и това допринася сигурно.

Това е от мен и успех с ремонта!
Благодаря! В кухнята терасата е избита и свързана с нея.Отвън са слагали някаква изолация,знам че е стиропор,но колко точно...предполагам е не повече от 5_ца Апартамента е на първия етаж в дясно и по тая причина детската се пада с една външна стена (между блоковото пространство ) тя има изолация вътрешна - стиропор САМО около прозореца.Хола и детската се отопляват с вентилаторна печка,проветряват се редовно,въпреки това на около 30 см от пода по цялата дължина на стаята (там където има тоя мухъл) течеше вода направо.Само в кухнята не се живее и съответно не се проветрява и отоплява...
marnik - специалист
оставянето на вратата на банята отворена
то това само по себе си не е лошо, но ако няма вентилатор да дърпа влагата и всичко отива в апартамента е МНОГО лошо.
masterval - майстор
Смени тръбите. Не се разбира, какви тръби са сменяни, от къде тече, но проблемът ти е там.
Не бих заложил на гипскартон, защото ако тече и от горната баня, това ще са пари на вятъра.
Спестените пари вложи в препарати против тази черна растителност. Замажеш ли я, не я виждаш, но другата зима пак ще избуи.
Ако можеш да намериш майсторите, не ги убивай, резни им само по една ръка.
Успех!
EDI - майстор
Здрав ремонт ще има.Аз като гледам, може и в мазилката да са проникнали спорите и тогава става лошо, трябва за се кърти до чисто.Дано мухъла да е само повърхностен.
didotooo - напреднал
Значи сменена е тръбата от канала на банята ,тя минава през кухнята явно...сменена е и тръбата от кухненската мивка до главната тръба.Абослютно не мога да го обясня по като хората,само по разкази на живущите :lol:

От горната баня мисля че не тече ,това животно е тръгнало от долу на горе,като към тавана почти няма.Колкото до майсторите - на всичкото отгоре са им познати... И така както са познати материалите платени от жената са изнасяли за другите обекти...Всичко е наопаки направено в тоя апартамент на цена от 25 000 лева. :megaeek: Мисля ,че е най-добре една ръка и един крак да им се отрежат...
valat111 - специалист
.
Ако можеш да намериш майсторите, не ги убивай, резни им само по една ръка.
Успех![/quote]
Щом са прибрали 25 бона за ремонта и след 2г апартамента изглежда по тоя начин направо си плачат за разстрелване.
MAPTO - напреднал
Външна изолация има ли? Ако е XPS - може оттам да е основния проблем.

Тема "Ремонт след Ремонта..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: