• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
vesoboy - помощник
Здравейте!Имам ново жилище ,което е с много малка обща баня и тоалетна!Опитвам се да направя някакво разширение за сметка на коридора,който е относително голям.Опитвам се да измисля някакъв вариант,но не знам до колко мога да стесня коидора за да нямам проблеми после с вкарването на мебелите във вътрешните стаи! :shock: От няколко дена мисля над този проблем,но явно ми липсват познания по архитектура!В задънена улица съм! :? Моля помагайте!Благодаря предварително на всички! :-D [/img]

Прикачен файл

DSC00134.JPG
Проблемната баня
DSC00134.JPG (113.64 KиБ) Видяна 7728 пъти
Последна промяна от vesoboy на съб мар 24, 2007 9:48 am, променено общо 1 път.
KIBRIT - специалист
Желателно е да дадеш някаква схема,а също и да посочиш,какъв тип строителство е жилището !

Ето тази тема може да ти помогне :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Тани - модератор
Добре дошъл във форума!

В поста ти всичко е ясно .... като в мъгла! :-D Това ме е така ,защото не можеш да пишеш , напротив , добре си се справил , но една схемичка с размери на апартамента ти , ще внесе доста повече яснота!
vesoboy - помощник
Вече има и картинка,имах проблем с качването на файла!Жилището е тухлено,сега го доваршват!Дали има вазможност да се вгради и душ кабина,след евентуалното разширение?Е,има ли някакво спасение?
Тани - модератор
Според мен е по-добре да прежалиш малко пространство от някоя от двете спални!
SHL - специалист
vesoboy написа:
Здравейте!Имам ново жилище ,което е с много малка обща баня и тоалетна!Опитвам се да направя някакво разширение за сметка на коридора,който е относително голям.Опитвам се да измисля някакъв вариант,но не знам до колко мога да стесня коидора за да нямам проблеми после с вкарването на мебелите във вътрешните стаи! :shock: От няколко дена мисля над този проблем,но явно ми липсват познания по архитектура!В задънена улица съм! :? Моля помагайте!Благодаря предварително на всички! :-D [/img]
Здравей vesoboy,
виж, какво измислихме с жена ми. Водихме се от идеята да не правиш генерални ремонти. С бутане на 1-2 стени и зидане на нови проблема ще бъде решен. Ти на място, можеш да си определиш точните рзмери, които ти трябват. Надявам се един от тези два варианта да ти свърши работа.

[/img]

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (46.01 KиБ) Видяна 7688 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (45.15 KиБ) Видяна 7686 пъти
Стефан - майстор
На мен ми хареса този вариант:
Изображение

Имам само няколко допълнения. Според мен е добре да се обърне отварянето на вратите и да се отварят наобратно на всекидневната, вратата на терасата от всекидневната, и най-вече входната. А вратата на спалнята в ляво да се отваря не към коридора, а навътре към стената на всекидневната. След обръщане на входната врата, вляво от нея, откъм банята, да се остави място от 50 см за партманто, или закачалки. А вратата на банята да се направи плъзгаща.
vesoboy - помощник
Определено и двата варианта ми харесват!Опитът ви си казва думата!Сега остава да реша как "по-безболезнено" да преправя всичко,но с това сте се оправя и сам!Благодаря на всички! :o
Тани - модератор
А помисли ли за най-лесния вариант - само да преместиш лявата(на чертежа) стена на банята за сметка на спалнята и така няма да местиш врати!
Стефан - майстор
Правилно, Тани! Това също е вариант. Нали целта е да има повече алтернативи, пък сам да си решава кой да избере. Това може да е полезно и за други, които имат същия проблем, просто като идеен материал. Но без обръщане на отварянето на вратите няма как да се размине :lol: Ако чертежите са верни, разбира се. Чудя се, кой архитект е поставил отварянето на вратите към помещението, а не към стените.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с малката баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: