• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте Приятели,

Възхитен съм от това, което правите тук. Купих тристаен апартамент, старо строителство в София и сега започвам и аз по вашите стъпки. Иска ми се да покажа снимки "Преди" и "След", но след като тепърва почвам- за "След" има време.
Показвам ви план на апартамента и ако някой има идеи как да го преобразя-моля да се включи.
Скоро почвам и със снимките.

Прикачен файл

apartament.jpg
apartament.jpg (19.83 KиБ) Видяна 7181 пъти
king82 - специалист
Пожелавам ти успех, търпение и дебел портфейл, защото макар и със свой труд заминават дооооста пари. Ако за нещо се зачудиш дали за купиш евтиното(по-фалшиво) или скъпото(по-качествено), винаги взимай по доброто.
bat_zdravko - специалист
Честито за придобивката и успех с ремонтите! Голям филм е тоя ремонт, особено ако ще го правиш сам. Някъде във форума имаше една много точна формула за смятане на време и разохди - преценяваш първоначално, умножаваш парите по 2 и времето по 3 и получаваш точните данни :)
Миленица - специалист
Честита придобивка! Аз бих съединила кухнята с едната спалня, а хола бих обзавела като втора спалня. Така ще се избегне пренасянето напред - назад от кухнята до хола. Успех с ремонта!
VLADO66 - майстор
ЕПК ли е апартамента :?
Здравейте,

След много мислене решихме да направим промените като на новата картинка. Като се усвои част от терасата, ще има място за кухненски бокс,а като се удължи-всекидневната част ще е по-голяма. Така от кухнята става една по-малка спалня. При обединяването на тоалетната и банята на мястото на старата врата на тоалетната ще сложим един голям шкаф за баня. На дневен ред стои местенето на водата към новия бокс. Единия вариант е под пода в коридора и след това по стената на спалнята, а другия-да минава под спалнята. И в двата случая трябва да повдигна нивото на спалнята. Мисля да го направя с OSB и да залепя паркета върху него (в момента в спалнята има масивен паркет в недобро състояние, но след циклене ще е като нов)- не знам дали е добра идея.
Апартамента е в тухлена сграда, мисля че не е ЕПК,а ПК (ако има някаква разлика де).
Засега само свалям тапети, но като почне истинската работа ще сложа и снимки.

Прикачен файл

apartament new.jpg
apartament new.jpg (27.18 KиБ) Видяна 6263 пъти
marmoz - специалист
Незнам но според мене помисли за 2ра тоалетна в банята а не за съединяване :-D
Ако приятелката е неразположена и на теб ти се доходи до тоалетна кво правим :?
1.вариянт изхвърлям я от тоалетната
2.вариянт чакам и ходя да пишкам в мивката/а ако не е по малак? :-D /
А за 3 спални 1 тоалетна не е ли мало :?
Миленица - специалист
При този вариант, на който сте се спрели ще трябва да прекараш тръбите с чистата и мръсна вода по пода до доста отдалечена точка от банята и тоалетната. Ще е необходимо добре да изчислите дали ще можете да дадете необходимия наклон на мръсния канал, за да няма впоследствие изненади.

п.п. Не съм дочела, обмисляли сте го. Успех
ribnikolaevi - майстор
Здравей, честито и от мен.
Харесва ми идеята, за обща и по-голяма днева на мястото на хола. За тоалетната и ти си прав за обединението, и човека с поста преди моя. Може да се помисли за компромис. Сега има доста добри паравани, може да има някакъв параван около тоалетната, помислете си на базата разположението на тръбите и точните размери на помещенията.
Успех с ремонта.
И аз минах по същия път, с много въпросителни и съмнения. Търсих истината и се стремях да се получи възможно най-доброто. Не с всичко стана така, но не и лошо.
Като за начало, един съвет (аз сгреших в това). При подмяна на ел. инталацията се залагат доста повече кабели и с по-голямо сечение (виж мощностт на уредите по каталозите, а е добре да предвидиш за всеки бъдещ климатик отделен кръг). При неравен таван много добро място за новите кабелни трасета е именно в окачения таван. Лесно за обслужване, някои преработки или добавки в процеса на ремонта (сега не знаеш още какво ще ти хрумне, а и на жена ти докато трае целия процес) не са проблем.
ribnikolaevi - майстор
Миленица написа:
При този вариант, на който сте се спрели ще трябва да прекараш тръбите с чистата и мръсна вода по пода до доста отдалечена точка от банята и тоалетната. Ще е необходимо добре да изчислите дали ще можете да дадете необходимия наклон на мръсния канал, за да няма впоследствие изненади.

п.п. Не съм дочела, обмисляли сте го. Успех
Наличието на пералня подобрява ползването на почти хоризонтален клон на канала. А ако си сложат и диспозер, няма да имат проблеми. Аз лично в момента ползвам жилище, в което имам хоризонтален участък с дължина 2 метра, пералня и съм без диспозер. Вече 3 години не е имало проблем.
Все пак, може да направят някои хитрини, ако хоризонтални участък стане прекалено дълъг. Може да се направят междинни ревизии, откъдето да продухват, ако се наложи.
  • 1
  • 2

Тема "Купих си тристаен и ремонта почва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: