Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
dslpowr - специалист
Ето го и моя ремонт. За съжаление не направих снимки преди, ама имам "по време на" :) . Коментарите, разбира се са добре дошли. Ще са полезни както и за мен <имам още кухня и хол за правене>, така и на тия които тепърва ще започват

Надявам се да съм улучил правилния раздел.... Ако не съм- ще съм благодарен на модераторите за съдействието

Та....
Всичко започна от това че искахме да поразменим стаите в къщи. Кухнята и без това не се ползваше по предназначение т.е. само едно готвене и това е. Не я отоплявахме, което пък водеше със себе си мухъл. Хранехме се в хола, който пък е преходен и спалнята е отделена от него с една лека преграда от ОСБ и поликарбонат.

И един хубав ден, натиснах кухнята с големия чук. Разбих я, свалих с козия крак каквито СКШ-та имаше и се получи ей това
Изображение

Изображение

Прекарах водата до бъдещата кухня
Изображение
Изображение
Изображение

Разбира се, имаше много хора които <с право разбира се> ми казваха че няма да има необходимия наклон, обаче има. има една чупка, обаче оста си върви на долу.

Изображение
Изображение
Изображение

Понеже в детската съм с паркет който е яко пропаднал и разместен, реших да сложа отдолу ОСБ 9мм на 2 слоя. Нарязани през 60 см и сложени на кръст. Едните по дължина другите по ширина на стаята и се разминават
Изображение
Лепих го със силикон и му слагах и видии

Ето го и паркета
Изображение
На няколко места прескочих <без да искам разбира се> "правилото" късите страни да се разминават с около 30 см. ама се получи.
Изображение
Изображение
Най-вероятно имам грешки и ще се радвам да ги науча <пък и за другите които четат темата след време>

Изображение
Ето така НЕ трябва да се закрепва ножа на зегето :) :) :)

Нора преди инспекция -скептична до немай къде
Изображение

Изображение
За радост, инспекцията от Нора премина и продължавам нататък
Изображение
Гардероб

Изображение
Шкаф под секцийката

Изображение
Шкафа под гардероба

Изображение
Някъде в тоя момент осъзнах, че детайлите се кантират преди, а не след сглобяване :) :axe:
Добре поне че вратите ми ги кантираха там където ми рязаха детайлите. Освен това е голяма кушия да спагаш парче 2 мм кант и така да мериш отворите за диблите...

И трябва да си купя ограничител за вратите...

Изображение

Изображение
Въпреки че не е до там завършено <имам още 2-3 канта за слагане, ама ми свърши канта> дъщерята си нареди джинджурийките :)
Пък ми се и виждат малко грешките. #-o
Изображение

Изображение
Изображение
Това е леглото. Тотално се убедих, че рязането на дебел <2 мм> кант определено не ми е силата. Ще си ми ги кантират при разкроя и това е
Панти със амортисьори
Изображение
Пише че са италиянски....

Мебелите ги сглобявах сам след работа по 2-3 часа на ден за около седмица. Шаблона за дибли е правен ама върши работа
Като цяло <по мое скромно мнение> като за дебют е търпимо,а? :?

Засега е това, ама имам още 2 стаи. Кухня-хол и спалня.
5kof - специалист
Най-важното на теб да ти харесва и да ти е по-удобно и уютно от преди ремонта. Аз също миналата година минах по този път, но тъй като не харесвам паркет сложих корк на пода. Много ми харесва и горещо го препоръчвам на всеки, който може да си го позволи.
nikogargov - специалист
Тръбите където си ги поставял /за питеината вода/ е трябвало да бъдат на по-голямо разтояние една от друга или се поставя изолация понеже топло и студено ще прави винаги кондез, а ако има плочки може да стигне и да напукване.
dslpowr - специалист
@5kof - искренно се надявам да ми е одобно след ремонта :)
Не съм махал стария паркет, защото от долу има 1 ред перлитови <перлитни> плочки и след това около 5-6 см, може би и малко повече сгур. И като си спомня как комшията отгоре преди няколко години, само за 1-та стая му трябваше около месец... И си викам: А, не мерсим :)

@nikogargov - Това за тръбите наистина може да се окаже проблем... Старите тръби ми бяха на горе-долу такова разстояние <първата снимка> и нямаше проблем с плочките и конденза. Разпитах подробно един приятел дето се занимава с това и той каза че щом щяло да се отплява- нямало да има проблем и... [-o<
На един колега обаче му се беше наложило да сваля плочки и мазилка и да слага изолация на тръбите. Тия сивите маркучи от микропореста гума или някакъв стиропор бяха сякаш...
kraitan - напреднал
колега за канта 2мм се обработва с фреза това е по лесния вариант другият вариант е нагрява се малко с пистолет за горещ въздух отгоре и се минава с нож тип дърводелско длето тази операция се прави по лесно от 2 човека
nikogargov - специалист
dslpowr написа:
@nikogargov - Това за тръбите наистина може да се окаже проблем... Старите тръби ми бяха на горе-долу такова разстояние <първата снимка> и нямаше проблем с плочките и конденза. Разпитах подробно един приятел дето се занимава с това и той каза че щом щяло да се отплява- нямало да има проблем и... [-o<
На един колега обаче му се беше наложило да сваля плочки и мазилка и да слага изолация на тръбите. Тия сивите маркучи от микропореста гума или някакъв стиропор бяха сякаш...
Искрено ти желая да нямаш проблем, дано при теб провърви без изолация но това става само при тухлени стени и пак не е препоръчително, пак тти казвам ако нямаш място за изолацията на тръбите те трябва поне да са на по голяма дистинация една от друга :rolleyes:

Тема "Ремонт на апартамента - сега започващ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: