• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
tvoyboy - напреднал
Здравейте! Нов съм. Предварително ще се извиня ако пиша на неподходящото място (още съм малко неориентиран :rolleyes: )
Имам няколко въпроса относно едно стълбище. Искам да измажа стените (ако така се нарича). За в момента те са "голи" :-D (само тухли)ако трябва ще кача снимки. Та чудех се дали може да го направя малко по лесно като залепя на стените стиропор или фибран, тъй като така ще си спестя доста работа :roll: . Добра идея ли е това или по-добре с варо-циментов разтвор? Гледах в мрежата и намерих една варо-циментова мазилка с ESP частици. Смесвам с вода и работя, но 3-4 пъти по-дълго.
Съжалявам предварително, ако въпросите ми са банални или нелепи, но във форума не намерих отговор (не че съм го прочел целия :) )
Благодаря за отговорите предварително.
Поздрави. :partyman:
cybersas - специалист
tvoyboy написа:
Здравейте! Нов съм. Предварително ще се извиня ако пиша на неподходящото място (още съм малко неориентиран :rolleyes: )
Имам няколко въпроса относно едно стълбище. Искам да измажа стените (ако така се нарича). За в момента те са "голи" :-D (само тухли)ако трябва ще кача снимки. Та чудех се дали може да го направя малко по лесно като залепя на стените стиропор или фибран, тъй като така ще си спестя доста работа :roll: . Добра идея ли е това или по-добре с варо-циментов разтвор? Гледах в мрежата и намерих една варо-циментова мазилка с ESP частици. Смесвам с вода и работя, но 3-4 пъти по-дълго.
Съжалявам предварително, ако въпросите ми са банални или нелепи, но във форума не намерих отговор (не че съм го прочел целия :) )
Благодаря за отговорите предварително.
Поздрави. :partyman:
Ами най-евтино си е с хоросан и мистрийка две цимент. Мажеш по класическия способ - пускаш майки, пълниш и така.

Ако искаш изолация - става със стиропор, ама трябва да го лепиш за стените, да го дюбелираш, после мрежа - пак някаква мазилка - доста по-скъпо и с повече операции...
torbalan - Дървен философ
Ако не се гони топлоизолация по някаква причина, безсмислено е да се прави със стиропори и фибрани...

Аз напоследък бъркам хоросана с много цимент и малко вар, понеже в наше село варта е почти 8 лева, а цимента - петолевка (25кг. торби)...
Иска повече пердашене за да не се напуква, ама се преживява :)

Като стегне става достатъчно здраво, че човек спокойно да може да хване дюбел в тая мазилка :)
tvoyboy - напреднал
Не не гоня топло изолация, но ми е известна техниката как се прави всичко със стиропор, а със мазилка никога не ми се е налагало (пък и не знам как да направя сместа :sad: ) Притеснява ме единствено дали няма да се образува мухъл, защото нали стените ще престанат да "дишат"?

Прикачен файл

Photo 1.jpg Това е част от стълбището. Тези вертикални ивици ли са така наречените "майки"? (съжалявам за въпроса, но нали за това е форума - да се учим :-D )
професионал - специалист
Точно с варо-циментовата мазилка ще осигуриш най-добра паропропускливост,тоест ще дишат най-добре!
то като гледам - май някой е правил "майки"

А сместа се бърка лесно - хидратна вар, цимент и пясък...

А аз моето мазе го направих с гипсокартон :)
Без конструкция "на лепене" дето му викат :)
tvoyboy - напреднал
Да, най-вероятно ще опитам с вароциментова. в събота неделя ще пообиколя из магазините да потърся това което ми трябва. На Термофлекс има една мазилка. FINISH PRO. Ще потърся, ще побачкам и ще кача някоя снимка да се похваля.
Поздрави :partyman:
От готовите мазилки съм ползвал тази на ROFIX. Екстра е, но с готовите излиза доста скъпо...
tvoyboy - напреднал
Мисля да пробвам първо с някоя готова, а после сам да си забърквам "отварата" :snakeman:
Тамън да видя кое как е
tvoyboy - напреднал
А нужно ли е да слагам мрежа по тухлите и отгоре да мажа или е излишно?
  • 1
  • 2

Тема "Измазка на стълбище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: