• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
apexs - помощник
Прикачен файл:
вариянт 1 - Copy.jpg
вариянт 1 - Copy.jpg (60.52 KиБ) Видяна 7053 пъти
Прикачен файл:
оригинал.jpg
оригинал.jpg (62.49 KиБ) Видяна 7053 пъти
Здравейте , от известно време чета форума и реших и аз да пусна тема и да прочета съветите Ви :) Ако темата не е за този раздел, моля да бъде преместена, където трябва :cry:
След голямо търсене се сдобихме с желания нов (стар ) апартамент. Тристаен в 6 етажен тухлен блок.
Апартамента е обзавеждан и правен от едно време за това ще бъде изцяло изкормен :mrgreen: :supz: за това и ще искам съветите Ви.
Като за начало мислим да бутнем няколко стени и да прибавим няколко :) Ще кача снимки с моментното разположение и желаното от нас.
Това, което трябва да реша първо е дали да избера фирма за къртене, извозване и т.н след, което да направят и нужния ремонт.
1.Тука ми е първия въпрос ... заслужават ли си ? цени ? гаранция за работата ? Нов ел, оптики, ютп и т.н окабеляване сам ще правя. Къртенето мисля, че и него мога :partyman: :supz:
2. Дограми- какви ? стъклопакети ?
3.Климатици- за момента съм се спрял на Daikin, Mitsubishi.
4.Подови настилки- марки, фирми? ламинат плочки и т.н Вкл. тук баня и тоалетна.
5. Аспираторна система за кухнята. Всекидневна и кухня ще са заедно за това много държа на това... не ми се иска всичко да мирише на манджи и т.н
6. Интериорни врати - марки цени качество ?
7 мебели - фирми и т.н ? Дизайнера мисля, че има майстор но все пак какво да гледам и какви изисквания да имам освен пантички, аморт. и т.н затварянията.
8.Техномаркет технополис и т.н какви намаления имат при покупка на доста техника. Имам едни 5 7%, но не са нищо.
9.Там където ще вкарам терасите да има ли вътрешна или външна санировка ?

Най-вероятно пропускам много работи, но на бързо това се сещам .Ще се радвам да допълните :partyman:
jekasus - майстор
Преди да събаряш стени, питай умни хора, дали може(ако тухла-четворка или газобетон, със сигурност).
И чисто професионално - направи си нормална баня, а не тоя "килер" :-D
apexs - помощник
Как ? :) Идея ... и мен ме дразни банята. Тези работи аз съм ги чертал за това каква е точността .... :rolleyes:
jekasus - майстор
Открадни малко квадрати от всекидневната, ако има възможност. Но не събаряй стени на своя глава, покани някой конструктор да вземе решение кои стени стават за събаряне.
Rumen Iankov - специалист
А защо е толкова дебела стената между банята и тоалетната :?
stenmark - специалист
Защо да не може да бута стени :? Стените не са носещи никога,това не е бетонна шайба или колони.Бутай смело,ако имаш късмет може и да нямаш трегер който да остане да се вижда.Бутни стената между банята и тоалетната за да стане по голяма банята.
mrdds - специалист
Привет
и аз започвам подобен цялостен ремонт,чакам само малко да се стопли и все още събирам идеи , съвети, решения...та ще следя твоята тема,надявам се да пишеш подробно и редовно какво правиш,колкото ти струва и от къде го купуваш.

Тъй като и аз ще премествам стена към терасата се консултирах с познат в строителен надзор.Показах му чертежа на сградата,човека каза щом има врата или прозорец стената не е носеща в 90% от жилищата.Не го приемай като чиста монета,все пак е добре да "фърли едно око" някой архитект поне.А и като гледам ти ще премахваш цяла вътрешна стена между кухнята и спалня 1.Без консултация със специалист не бутай нищо.

Дограмите избрах да бъдат на Профилинк класически 4 камерни + троен стъклопакет с Ка стъкло.От 2-3 месеца събиране на информация стигнах до извода,че по важен е стъклопакета от колкото дограмата затова се насочих към скъп пакет и евтина дограма(ако изобщо нещо може да се нарече евтино вече).Ако си предвидил 30-тина хил.лв.(защото толкова излиза заедно с обзавеждането всичко от най-качественото и хубаво) може да сложиш и саламандър,рехау и други немски дограми.Но от българските профилинк имат най-добър рейтинг в моята класация.

Климатиците след много четене реших да бъдат Panasonic econavi с COP 4,63.Най-изгодна цената за съответния COP.Мицубишитата са убави ама по-скъпи.Дайкините(made in china) прехвалени-лична консултация със специалисти от атаро клима не си струват парите.

Решили сме да слагаме естествен паркет,за сега още не съм решил какъв.Полски Барлинек около 40 кинта квадрата или български по скъп.Ще видим колко пари ще останат.
Дървото си е истината.Разликата с ламината е от земята до небето(или по скоро от дървото до земята :-D )

Тъй като и моята кухня и хол са със същото разположение като твоите се притеснявам и аз от миризми.Много обичам пържена рибка а тя много пуши де*а и рибката...Аспиратора задължитлено с 2 мотора и за препоръчване директно изведен навън,не в отдушника.

Уредите мисля да ги вземам от техномикс.Сравнително по-ниски цени на всички уреди спрямо технополиса и маркета.

Санировката ... най-добре и от двете страни ако можеш .Аз не мога отвън,че съм на 4-ти етаж и съм решил да слагам вътрешна изолация от вата 5см и картон на всички външни стени и на таваните в спалните.Така ще си осигуря почивка от тропаниците отгоре.Най-мразя неделя следобяд да легна да спя и някой да изпусне нещо тежко на плочките отгоре.

Решил съм да сложа навсякъде светодиодно осветление-луни с LED + скрито с ленти.Консумацията на LED-a е многократно по-ниска от обикновените крушки.

За климатиците и дограмите можеш да кандидатстваш по кредит енергийна ефективност.Уж връщали 20% от сумата.Ще видим колко ще върнат.

П.П

Това мокро си го направи сухо гардеробно.Много по-добре е да имаш празен коридор,вместо в него да буташ антрета,гардероби,шкафове за обувки и да не може да се разминете двама човека.
А и на един мъж винаги му трябва място да си сложи куфара с инструментите,хоби китовете,въдиците и други джунджурийки.
Банята и тоалетната ги събери по-добре заедно.Като гледам чертежа са около метър на два и ще ти бъде много тясно.
apexs - помощник
Здравейте,
за стените имам стабилен проектант и задължително ще разгледа всичко преди да се започне с чука :)
Предвидил съм малко по-голяма сума от споменатата от "mrrds", не искам най-скъпите неща, но и не искам най-евтиното. Ще наблягаме на качественото и доказаното.Колкото повече остане по-добре.

Банята ... тясна си е мамка му, но хората пари дават да са отделно баня и тоалетна а аз да ги събера в едно ... за това не съм сигурен.Още един път казвам чертежа съм го правил аз и за това има и грешки ! Тези дни ще ходя до апартамента и ще прегледам банята и ще внеса яснота, каква е с размери .

Към климатиците ще добавя и Fujitsu и Haier .
Пода ... 2 от стаите са с паркет така и ще си останат. За останалото теракот и паркет (може би) цената която си дал за кв. е добра.
За ЛЕД е супер идея:) Последните модели автомобили са вече с лед светлини, което е достатъчно показно на къде се развива осветлението. :prayer:

Колеги, кажете все пак за фирмите ? Заслужават ли си ? Дайте примери и т.н
apexs - помощник
Колеги, +/- на "френски прозорци" ? Освен, че са малко по-скъпи и трудни за миене, други минуси ?
VLADO66 - майстор
На мен ми харесват,ако си над първия етаж трябва да има делител на мин. 1.05м от пода като долната част е неотваряема и изпълнена със триплекс.Това е при положение че отпред няма тераса.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт стар (нов) апартамент." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: