Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Ивайло.Иванов - напреднал
Здравейте майстори
Реших и аз да потърся мнение (решение) за моя проблем. Защото честно казано не знам какво да правя. Става въпрос за терасата от външната страна.Някога е мазана с хоросан но с течение на времето той падна частично - дали че е на дебел слои (2-3см.) или водата е помогнала значително. Аз свалих останалият хоросан и сега остана само бетона но на места се появиха дълбоки дупки ( 30/15см. и дълбоки 5-6см.) . И сега идват много въпроси
1. Трябва ли да правя кофраж да дупките ? (за по ясно виж снимките)
2. С какво да я измажа от външната страна за да стане много здраво (интересувам се от здравината не от красотата) ?
3. Каква марка лепило да използвам за да може да се нанася на дебел слой ?
4. Дали да я измажа с лепило и след това някаква външна мазилка ?
Моля за всякакви съвети (не разбирам много от строителство ) ще се радвам на всяко мнение и оптимално решение. :?

Прикачен файл

DSC03354.JPG

Прикачен файл

DSC00001.JPG

Прикачен файл

DSC03361.JPG
marmoz - специалист
Ивайло.Иванов написа:
Аз свалих останалият хоросан и сега остана само бетона но на места се появиха дълбоки дупки ( 30/15см. и дълбоки 5-6см.) . И сега идват много въпроси
1. Трябва ли да правя кофраж да дупките ? (за по ясно виж снимките)
2. С какво да я измажа от външната страна за да стане много здраво (интересувам се от здравината не от красотата) ?
3. Каква марка лепило да използвам за да може да се нанася на дебел слой ?
4. Дали да я измажа с лепило и след това някаква външна мазилка ?
Моля за всякакви съвети (не разбирам много от строителство ) ще се радвам на всяко мнение и оптимално решение.
С кофража ще ти е доста трудно,особенно ако не си се занимавал.Но ако все пак решиш да е с кофраж за големите дупки,трябва да до закрепиш /да твоят вариянт наи лесно с дупки през стеничката и придърпване с тел(дебела),съответно добре оплътнено защото разтвора трябва да ти е по течен и да има откъде да го наливаш ......./
Според мене ти трябва следната последователност : зачистване на работнат основа / хубаво измиване после може и грунд/,мажеш с здрав теракол /от по-скъпите/,пълниш,лепиш дупките с теракол и парчета /тухли,бетонови парчета,може и итонг - но по добре не ... :) /,след като изправиш стената /на терасата/ тераколова шпакловка с мрежа и накрая някаква мазилка /по мое мнение си сложи силиконова,но терасата и бюджета са твои/.....
Успех с начинанието и не се плаши ,няма нищо сложно.... :)
VLADO66 - майстор
От вьтре почти нищо не може да се направи освен да се понапьлнят дупките.Най-добре е да се викнат алпинисти които да изчукат дебелия слой мазилка,да изправят терасата с фибран, да шпакловт с мрежа и да сложат водобранни лайстни

Тема "Ремонт на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: