• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
bervo - напреднал
Приемам всякакви съвети,отворен съм към всякакви идеи вкл.приобщаване на тераса.иска ми се да има 2 спални и всекидневна,но не е задължително да е точно така.блокът е пакето повдигащ,кафевите квадрати са колоните

Прикачен файл

IMG_20150704_163129.jpg
martobas - специалист
Здравей!
Вариант 1 - стаята 4,40/3,90 + терасата = 5,70. Имаш две подобни стаи, но другата е тясна.
Вариант 2 - като вариант едно + 1,20 м. от съседната подобна стая, стига конструктивно да може да се изкърти стената. За целта ще се наложи да местиш вратите на другите стаи, ако позволява стената. Гардеробът се маха и ги местиш там. Гледам, коридорът е широк.
Изображение
bervo - напреднал
Там където трябва да бутна стената е комин,а тои се ползва от комшии а и от мен мисля, може да се направи но ще има отвор само 85см,иначе другото е приемливо
martobas - специалист
85 см. не е малък отвор. Да ти кажа честно, нямаш голям избор. Можеш да вземеш още 30-40 см. от съседната стая. Така ще имаш работна площ 2,68/1,60 м. за кухненски бокс, така да се каже. Коминa ще го ползваш за аспирацията, а относно ВиК-то..., за тръбите на чистата вода е ясно, ще са в пода. Каналът, според наклона ще се слага и замазка, но по компетентните в тази сфера да се изкажат. Вярно, бъдещата спалня ще се стесни, но трябва и жертви :wink:
Ако предпочетеш вариант 1 и да направиш кухня на терасата, откъм ВиК ще е по трудоемко. Не е препоръчително да ползваш водостока за канал на мивката, че при едно замръзване на тръбата, която е външна, ще стане много интересно.
bervo - напреднал
Аз мисля в комина печка на дърва да има вързана,което пък предполага за приблема печка на дърва и аспиратор в едно помещение
martobas - специалист
Коминът, ако не се лъжа, трябва да е от две клетки, така че можеш да направиш допълнителна розетка.
bervo - напреднал
Доколкото съм информиран проблемът идва от това,че аспираторът дърпа от дима на печката
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изображение
Изображение
Не пипайте комините!
Кухня без балкон не е удобно.
Спалня 2 е подходяща за кухня.
Баня+тоалетна вземат коридорчето, а се прави нов вход към старата кухня близо до входа на апартамента. Стените не носят.
Така се получава дълга и тясна стая с балкон за всекидневна с кухня и две самостоятелни спални
Воата и каналът са си ОК
bervo - напреднал
n_a написа:
Изображение
Изображение
Не пипайте комините!
Кухня без балкон не е удобно.
Спалня 2 е подходяща за кухня.
Баня+тоалетна вземат коридорчето, а се прави нов вход към старата кухня близо до входа на апартамента. Стените не носят.
Така се получава дълга и тясна стая с балкон за всекидневна с кухня и две самостоятелни спални
Воата и каналът са си ОК

Ако имаш възможност да начертаеш идеята си,чр не схванах много
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
bervo написа:

Ако имаш възможност да начертаеш идеята си,чр не схванах много
Форумът не ми качва картинките! Дай мейл
  • 1
  • 2

Тема "Преустройство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: