Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
redark - помощник
Здравейте ,
Моля , за съвет как да скрия тази тръба . Идеята е да мине зад предстена обшивка от 10 см., но тръбата сега е на 20 см.
Проблема се оказва пръстена от 1 -та снимка с Ф125 , а това казанче от 2 та снимка , не ни е нужно . Та как да отведем тази тръба зад стената от гипсокартон .
Благодаря на отзовалите се .

Прикачен файл

IMG_20130528_113209.jpg

Прикачен файл

IMG_20130528_113156.jpg
ad_marki - напреднал
За какво е тръбата, от какъв материал е и какъв е материала на стената?
С какви инструменти разполагаш?
Последна промяна от ad_marki на вт май 28, 2013 3:19 pm, променено общо 1 път.
redark - помощник
Тръбата е водосточна на тераса , от PVC , а това в плочата е бетонен пръстен .
Материали не съм купувал .
ad_marki - напреднал
Водосточна само на твоята тераса ли какво?Къде отива?
Не схващам къде искаш да сложиш тоя гипсокартон.Тръбата може да я моделираш с пистолет за горещ въздух, а основата да се изчука с перфоратор и така да се по премести.
housedoktor - майстор
Помислял ли си за някаква форма по стената,която от дефект да го превърне в ефект?Често ми се налага да импровизирам така
redark - помощник
Помислял ли си за някаква форма по стената,която от дефект да го превърне в ефект?Често ми се налага да импровизирам така.

Да ,но жената нещо се дърпа .

Водосточна само на твоята тераса ли какво?Къде отива?
Не схващам къде искаш да сложиш тоя гипсокартон.Тръбата може да я моделираш с пистолет за горещ въздух, а основата да се изчука с перфоратор и така да се по премести.

Не водосточната тръба е на целия вход , но на всеки етаж е така както при мен . Тази тръба трябва да се прибере плътно до стената , която сега е на 20 см от тази тръба .
kozl - майстор
Предстенна обшивка ще правиш 10 см, а окачен таван предвиждаш ли? Не ми е ясно как така не ти трябва казанчето като то поема водата от етернита и я предава към тръбата. По-скоро ти трябва, но не желаеш да се вижда. Предполагам, че на всяка тераса има такава вградена трръба, а отдолу такова казанче, а водосточната тръба е с по-малък диаметър от етернитовата, за да може водата от терасата да изтича покрай водосточната тръба и да се събира в казанчето на долната тераса. Има такива фабрични отводнителни системи с воден затвор. Това като го гледам прилича на "направи сам", ма няма сифон. Освен ако сифона не се намира в казанчето, пък ти не си го снимал отвътре.
Дори и да намериш правоъгълна водосточна тръба, която да скриеш зад обшивката, казанче пак ще ти трябва. Пък и трябва да помислиш как ще я изливаш в вградената етернитова тръба, защото осово няма да съвпаднат.
Може би при толкова трудности по-добре е да си стягаш куфара :wink:
Mitbull - специалист
Просто си я облечи с картона, и не му мисли.

Изображение

Тема "Моля , за съвет , как да скрия тази тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: