Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ARTU - специалист
Ето това е моят първи ремонт. Казвам първи, защото когато го купувах това жилище си ергенувах. :cool: Сега след женитбата ми определено ще има и втори ремонт :) Купих апартамента на гол панел - без абсолютно нищо - всичко беше извадено - контакти, лампи... Във всекидневната имаше някаква кошмарна гипсова секция :?: , която набързо съборих. таванът там е в гипсови орнаменти, които обаче оставих. Още се чудя защо.

Майсторите от агенцията за недвижими имоти обаче се престараха и ме издебнаха един ден. Без да ме предупредят направили една ужасяваща пръскана мазилка в спалнята и коридора. Кошмар. Това им беше последната работа в жилището ми де...

Първо искам да отбележа, че апартамента е бил над 100 квадрата и преграден на два апартамента - моят (две стаи с бокс) и съседът (гарсониера) , като сме с общо фоайе. Жилищният блок е панел. Спалнята и всекидневната са реходни - по принцеп не е така, но старият собственик е направил проект и е зазидал вратата от спалнята към коридора, а е отворил към всекидневната. Пък и не знам тая стая дали по проект е била спалня изобщо, но аз я ползвам за такава...
Та значи по ред на номерата.

1. Коридора - ще го започвам тази или следващата година - събаряне на мазилката и евентуално гипскартон ако не стане. На пода - теракота. Засега е мозайка.

2. Банята и тоалетната - изкъртих старите тръби и монтирах пластмасови. Остана ми единствено да измисля нещо за тавана - стиропорени плочи или окачен. Плочките не ги изкарахме до горе, защото си мислех, че така ще е по-интересно.

3. Кухненския бокс - изолация с EPS 3 см на външните стени. Дървената дограма беше в идеално състояние - шлайфах, напасвах, залепих силиконови уплътнители. Таванът е със стиропорени плочи и стиропорени корнизи. Зимата се затопля дори и само като включа микровълновата :wink:

4. Всекидневната - откъм съседите гипскартон и под него изолация. На другите стени не сложих, защото тогава бързах и го отложих за по-късен етап. Пък и ако ще оставаме в това жилище, ще се наложи всекидневната да я ползвам и за спалня, а сегашната спалня да остане детска. Търся идеи в тази насока. Дограмата дървена - шлайфана, напасвана и изолирана.

5. Спалнята - изолация с 3 см EPS на ВСИЧКИ стени. Таван - стиропорени плочи и стиропорени корнизи. Отгоре тапети - същите като във всекидневната. Дограмата дървена - шлайфана, напасвана и изолирана.

6. Терасите:
- тази откъм всекидневната има чудна панорамна гледка към града и смятам да я правя като лятна градина. Но трябва да мисля нещо като сенник отгоре, пък и да пази от дъжд.
- тази откъм спалнята ще я зидам с YTONG и ще я затварям с алуминиева дограма. Някой ден :)

Ето тук има снимки на жилището в сегашното състояние

Прикачен файл

apartament_export.jpg
Това е схема на апартамента - общо фоайе, коридорче, баня с тоалетна, кухненски бокс, всекидневна, спалня и две тераси 1,50х3,50 м
apartament_export.jpg (14.91 KиБ) Видяна 6364 пъти
Time2Burn - специалист
Аз по = преходен апартамент от този не съм виждал, дори не предполагах че е възможно да има такива архитекти и проектанти, това в БГ ли е изобщо?
ARTU - специалист
Стара Загора. Не виждам какъв е проблема - панелката е стандартна и едва ли тези, които са правили делбата, са открили "топлата вода", защота аз лично знам още няколко такива жилища от същия тип.

Тема "Моят първи ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: