Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте , напълно нов съм в форума . Доста разглеждах из темите но не открих по моята тема . Ще кача и снимки но сега в общи линии се стремя да направя по възможност сам веранда с BBQ и кухня , отделна стая и тоалетна . Не сам майстор но имам някаква бегла представа от строителство , но все пак имам нужда и от помощ . Първото което мисля , че трябва да се направи е пода на стаята верандата и тоалетната да се пуснат тръбите за мръсна вода и т.н. Трябва ли преди това да се изкопаят основите ? Не съм наясно с последователността на нещата . Не е проблем да дойде човек да свърши всичката работа но просто искам сам да се справя , както сам правил досега . Искал сам съвет от майстори но всеки е казвал различни неща и според мен несвързани едно с друго

Прикачен файл

DSC08839.JPG

Прикачен файл

DSC08838.JPG

Прикачен файл

DSC08693.JPG

Прикачен файл

DSC08692.JPG това бе в началото
в момента ситуацията е доста по различна но няма как да кача снимки
bulhomes2 - майстор
Илко, трудно се разбира какво питаш. За какви "основи" говориш? Не съм специалист, но съм го правил, и да - направи си първо канализацията. Бих ти обяснил каква беше последователността при друг мой строеж, но е различен от барбекю, и основите са различни и т.н.
big_death - специалист
Колега, най-добре е да си направиш някакъв чертеж , който да ти служи като план на обекта .Там си отбележи кое къде ще ти стои - да кажем водопровод, канализация, инсталация , и т.н. След като вече си измислил кое къде ще е когато правиш основите , ако имаш под ръка направо си слагай по големи тръби , които може да са от стари ПВЦ за да може после прз тях да си прекараш и канализацията .Не те съветвам направо да си прекарваш тръбите защото може да се спукат, пък и ако се наложи подмяната ще е по-лесна ако не са бетонирани в основата .
Не съм начертал план , но зная кое къде ще бъде . Пуснал съм тръби за водопровод и канализация под земята както и електричество . Сега сам решил да изкопая основи за тоалетната и стаята около 40 см . Да направя стените и плочата и след това да пускам тръби по пода и отгоре една плоча или замазка .

Тема "Постройки в градината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: