Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
M.Yankov - специалист
Привет.
Един ремонт никога не може да бъде доведен до край. Предвид това, продължавам и в настоящия момент :-D
От порода мъже "направи си сам" съм... с половинката се караме понякога (извикай майстор... сега пак колко време ще се занимаваш... бля бля бля... :-D ), но наистина обичам да си правя сам нещата (поне там, до където ми стигат възможностите)
Та... миналата година започнах със спаля и баня и тоалетна.
Тази година продължих със кухня (така чакана от либето :mrgreen: ) и всекидневна.
За догодина ако е рекъл Тангра, продължавам с коридора и бъдещата детска стая :)

Понеже имам снимков материал на процеса, пускам тема за 2 в 1 помещението.
Общо ок.21кв.м. едно помещение с колона през средата (всъщност е комин)

Без каквито и да било каталози или готови модели си го представях в завършен вид. На 80% го постигнах :rock: има още някоя дреболия :wink:

Стените са с винили. Лепи се като тапет, но са дебели и мекички. Дори външните стени не се усещат студени.
Ниша във част "всекидневна" с ивайловградки камък 5см широки, различно дебели и дълги блокчета.
Пода (подовете) са: кухненската част с гранитогрес а всекидневната с ламинат. Гранитогреса се води с орнаменти "бял бетон", и на живо почти не се забелязва разлика с ламината. Постигнах ефекта на общ под.
Кухня: горен ред гланц, долен тъмен орех.
Уреди и мебели в тон... малко декорация и общо взето това е... направихме откриване :partyman: :-D

п.с. остана: ЛЕД лента по цялата дължина на плота на кухнята. Курнизи инокс и завеси. Сепаре на ъгъла на "каменната" стена и прозореца.
п.п.с. чужди ръце пипаха само ВиК-то и сглобяването на кунята.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
fionna - напреднал
Браво за готините резултати! Много хармонично се е получило.
Унас пък е обратното - аз(жената) само хокам мъжа ми да прави "подобрения" и се чудя какво да добавя или променя - например облицоване с лакобел коридора, огледало с осветление пак там, "каменна" стеничка във всекидневната.
И точно последното виждам, че си направил, а мен леко ме спират нашите тапети - те са същите като вашите(тази сивата основ с чертите и малкоо по-различни цветя, но пак тези цветове :mrgreen:
Егати съвпадението.

Просто взимам твоите идеи и ще хокам да правим стеничка, само че аз искам и с декоративна ниша някъде.
Да видим...
fionna - напреднал
Би ли споделил от къде и какви декоративни камъни си взел?
Колко квадрата ти излезе тази стена?
M.Yankov - специалист
Интересно съвпадение да :-D
Радвам се, че ви харесва!

Това не са декоративни камъни обаче :) Това е естествен, ивайловградски камък. Продава се неукрайчен (естествен) и окрайчен с различни размери - в моя случай с 5см ширина. Дължината и дебелината е различна и това придава лека хаотичност и по-естествен вид. Лакира се само и е готов. Лошото в случая е, че става много бавно... и изнервящо... добре, че е бирата да регулира настроенията :partyman:

Имам и стена с декоративен камък обаче :) Големи плочи са. Става в пъти по-бързо. Вплитат се една в друга като пъзел и почти не се забелязва фуга. Релефно е и се доближава до този камък по-горе. Също стои хубаво. Ще направя някоя снимка да видите и него :)

Тема "2 в 1 - кухня и всекидневна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: