• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Привет на всички колеги! Моля за съвет относно ремонт на стая. Става въпрос за къща на един етаж. Стара е много, дървен скелет, тавани - гредоред. Понеже стаите са ниски 170см. височина, реших да копая до 230см., т.е 60 см. Но...основите са от реден камък и пръст, като слязох надолу се оголиха (нормално е ). Въпроса ми е как да ги заздравя? Ще се опитам да кача снимки.
Пуснах темата в "Ремонти", но ако модераторите преценят да я преместят в "Къщи", извинявам се :sad:

Прикачен файл

DSC_0866.JPG
DSC_0866.JPG (81.17 KиБ) Видяна 4948 пъти

Прикачен файл

DSC_0865.JPG
DSC_0865.JPG (80.07 KиБ) Видяна 4948 пъти

Прикачен файл

DSC_0864.JPG
DSC_0864.JPG (85.4 KиБ) Видяна 4948 пъти
VLADO66 - майстор
Не можеш да ги заздравиш,не копай повече надолу-ще си бутнеш къщата!
VLADO66 написа:
Не можеш да ги заздравиш,не копай повече надолу-ще си бутнеш къщата!
владо 66 доста твои постове съм чел и ценя мнението ти, затова дай съвет то станалото е вече станало къщата е с дървен скелет и даже и да я съборя тая стена къщата няма да падне защото е просто пълнеж(говорим само за една стена на една стая) и не очаквах подобен отговор. Над въпросната стена има греда която стъпва на подпора и т.н.Мисля да започна с кофраж на стените отдолу от пода с арматура и бетон като отливам стена по стена, но исках да сондирам мнения. Че има риск съм съгласен, но като се пипа предпазливо.... Нека и друг изкаже мнение, моля :?
VLADO66 - майстор
Съжалявам ако съм бил рязък,но няма начин при наличието на тази суха каменна зидария да я укрепиш отдолу.Начина си то описал-бутане на стената,но старите къщи така са направени че всички стени работят като един ансамбъл и бутнеш ли една можеш за си навлечеш проблеми.Нямам идея какво да се направи,съжалявам.
VLADO66 написа:
Съжалявам ако съм бил рязък,но няма начин при наличието на тази суха каменна зидария да я укрепиш отдолу.Начина си то описал-бутане на стената,но старите къщи така са направени че всички стени работят като един ансамбъл и бутнеш ли една можеш за си навлечеш проблеми.Нямам идея какво да се направи,съжалявам.
Мммдаа, прав си! Но...половината от стените са стари, а двете/външна и вътрешна на ъгъл/ са от пристрояване и затова се заех може би трябваше да обясня. Няма пукнатина няма пукане и затова съм обнадежден. Ще действам, просто исках мнения, но...
Здравейте отново! След дълга пауза да съживя темата, т.е да покажа какви ги сътворих :-D . Мислих, смятах пих... :drinkers: ама реших да копая още и да я довърша тая стая и ето малко снимки.

Прикачен файл

DSC_1026.JPG нов прозорец, инсталация конструкция за
гипскартон

Прикачен файл

DSC_0961.JPG после стените една по една кофраж малко по-рядък бетон..

Прикачен файл

DSC_0922.JPG

Прикачен файл

DSC_0919.JPG дойде ред на пода

Прикачен файл

DSC_0870.JPG това на междинен етап
и на тоя етап това се получи :?

Прикачен файл

DSC_1140.JPG

Прикачен файл

DSC_1137.JPG

Прикачен файл

DSC_1136.JPG

Прикачен файл

DSC_1116.JPG
и още снимки...

Прикачен файл

DSC_1235.JPG

Прикачен файл

DSC_1239.JPG

Прикачен файл

DSC_1244.JPG
EDI - майстор
Добре напредваш, уютно се очертава. :partyman:
klomo - специалист
ston написа:
и още снимки...
Да много приятно става. Само кухнята можеше да я оставиш права и да използваш това ,което изгуби като пространство (ъгъла). Сега губиш полезна площ.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за основи на къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: