Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Това е моята кухня.Какво ще ми препоръчате ?Какъв цвят да са стените,какви пердета или щори да избера като цвят и какъв килим ?

Прикачен файл

100_9834.jpg
100_9834.jpg (58.31 KиБ) Видяна 19818 пъти

Прикачен файл

100_9835.jpg
100_9835.jpg (58.12 KиБ) Видяна 19818 пъти

Прикачен файл

100_9838.jpg
100_9838.jpg (58.05 KиБ) Видяна 19818 пъти
masteradmin - майстор
Иди на цветознание:
Цветознание
там има интересни статии, а най отдолу има виртуално боядисване на стени:
Виртуално боядисване
masterdesign - напреднал
Здравей jeni_78, отговора на въпросите, които те вълнуват не е толкова прост, защото се преплитат няколко акцента: 1) какво искаш да бъде излъчването на помещението; 2) какво изложение е помещението; 3) искаш ли да подсилиш някой вече наличен цвят (примерно бежавия по плочките над мивката) или да го потушиш; 4)........;5)..... и така, като не забравяш да се съобразяваш и с цвета на пода, чието изпълнение не мога да видя от снимките ти
Здравейте,кухнята и хола са сляти.Те са северно изложение.Пода и на дветете помещения както и навсякаде в целия апартамент е корк.Тои беше сложен преди да решаваме каквото и да било.Цветът му е кафяво-жълт.много не се връзва този цвят с кухнята,но вече е свършен факт,но пък като решение за пода корка е идеално покритие-почиства се лесно ,топло и шумоизолиращ е. :oops:
masterdesign - напреднал
Ако използваме делението на цветовете на топли и студени:
-топлата гама и по-точно жълто-оранжева ще придаде уют на помещението ти;
-студените цветове (синьо и синьо-зелено) ще подсилят ефекта на северното изложение и така ще разполагаш с едно по-хигиенично на вид помещение, но по-студено, въпреки, че ако се оцелиш тона и гамата на едно точно определено зелено - ще постигнеш свежест без студенина.
Ако целиш визуално да го "уголемиш" използвай по-светли тонове на гамата, която си избрала, ако пък си по-динамичен и свеж характер ще предпочетеш силните тоналности.
Ето ти два примерни варианта:
1)за стените цвят, който е в гамата на корка (от пода), но да е по-светъл поне 2-3 тона от него, който да присъства и в пердетата, но в тях задължително да има и цвят от кухненслите ти шкафове, за да
постигнеш някаква композиционна завършеност;
2)зеленото за което споменах - в стените и пердета (разбира се тук пак да фигурира някой вече наличен цвят) и към тях прбавени разни аксесоари - покривка, дамаска на столовете, ако щеш дори кърпата ти за ръце или пък някаква фруктиера и т.н.
Желая ти успех и се надявам да съм била полезна
masterdesign благодаря ти за изчерпателния отговор!!!!Само искам да поясня нещо,защото снимките са тъмни и не се виждат добре цветовете на кухнята.Значи тъмните шкафчета са по-точно цвят венге-ПДЧ материал , а светлите са цвят екрю -МДФ-лак.Между кухнята и хола има трегер.Той се вижда на някоя снимка.Дали няма да е по-добре да комбинирам два цвята т.е.трегера да е друг цвят от цвета на стените ?Гледала съм в списания за обзавеждане на този тип кухня стои много добре оранжавия цвят.Дали е добро като идея за стените?Мислила съм да сложа от верикалните щори , но се чудя дали да са оранжеви или екрю?Меката мебел в хола мисля да е екрю, а масата и столовете в кухнята ще са цвят венге.Тапицерията на столовете също ще е екрю.А за килими какъв цвят да избера?БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :oops:
jacko - специалист
здравей, аз имам почти същата кухня, само че вместо екрю съм сложил алуминиеви вратички. според мене трегера обезателно трябва да е в друг цвят, така ще придадеш малко дълбочина. за основен цвят аз използвам нещо между портокал и кайсия :oops: стъклена маса + никелирани столове с дървена облегалка в цвета на паркета... а за щорите - защо не помислиш за римски или японски?? тея хоризонтални и вертикални направо ми е омръзнало да ги гледам нажсякаде?? ето тожа е адреса кадето аз ще поръчвам моите http://gershmanbg.com/roman.html

Тема "На тази кухня какъв цвят подхожда?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: