• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте, правим цялостен ремонт на ново жилище. Предстои поставяне на подова настилка. Спряли сме се на ламиниран паркет, като предвиждаме и в кухненския бокс да е същата настилка. Трудно ми е обаче да се ориентирам кой би бил най-добрият вариант и на коя марка да заложим. Предвидили сме бюджет до към 46-47лв/кв.м.
За сега сме харесали на Kronotex серия Mammut 12mm, AC5/33 и един на Meister - 9mm, AC4/32, но много се объркахме, защото всеки си пробутва собствените марки.
Предварително се извинявам, ако има друга такава тема, но търсих сравнително актуална и не открих ;)
pgt - специалист
Ако не види темата и не реагира, търси Chefo77 (в подписа му има и телефони), той се занимава с ламинати и може да ти даде най верния отговор.
Chefo77 - майстор
46-47 лева е МНООООГО висока цена за ламинат.
Mammut (както и Robusto) не е серия за всяко помещение. Качествата му са прекрасни, но размерите са ОК само за големи помещения. Това са неща, които Ви ги спестяват в магазините, но които със сигурност правят впечатление когато го монтирате. Представете си стая 3х4 метра, в която е монтиран ламинат с дължина на дъската 1.85 и ширина 20 см, като освен всичко друго, дъските са очертани от фаската.
За мен най-добрият избор за всякакви помещения, са дъските с нормална дължина, но намалена ширина - 11, 12, 16 см. Комбинирани с четиристранна фаска и изваден фладер, придават визия близка до масивен паркет. Близка до, но не като на, нали - да се знае :) Kaindl имат страхотни ламинати в 10 милиметров вариант и това е моята препоръка. Kronotex също имат тесни, Classen (и като Wiiparket) имат добри попадения, Egger и те.
nikolovvd - майстор
dixie написа:
Предвидили сме бюджет до към 46-47лв/кв.м.
Това са цени за бамбуков или дъбов паркет в долния сегмент на средния ценови клас.
АС5 пък е за помещения, където минават много хора, като магазини, молове и др.
От друга страна и най-калпавия ламинат, поставен от човек, който си разбира от работата, може да ти свърши работа.
И обратно, ако вземеш нещо скъпо, а ти го сложи някой некадърник, ще останеш разочарован.
Здравейте, благодаря за мнението. Насочихме се към по-големи дъски, защото дневната е към 42кв.м.(8х5 приблизително) А за майстера някакви отзиви? Много е красив на живо и това много ни блазни, но не знам дали тези параметри са ок. Гледахме и вариант на Quick Step, но той на 12мм съвсем скъп ми се струва.
Едната причината да изберем ламинат е, че мъжът ми има доста алергии, включително към прах и съответно при поставяне на естествен паркет ме притесняват последващи цикления, а другата е, че ест.паркет в кухнята не е мн добра идея :)
Chefo77 - майстор
Щом съпругът Ви има алергии и към прах, не мисля, че Вашият под е ламинирания. Последният има свойството да набира статично електричество и всичко, което може да бъде наелектризирано, се лепва на него. Включително прах, косми и какво ли още не.
Замислете се за трислоен паркет - дори и бюджетните варианти са по-добре в това отношение. А ако са монтирани върху подложка (без лепене), се доближават ценово до това, което сте предвидили за пода си.
В кухня и коридор категорично не подкрепям поставяне на ламинат или паркет. Лично мнение. :)
Ще мислим по въпроса, явно мъките ни продължават :D Ако трябва да съм искрена толкова евтин трислоен паркет не съм срещала, или поне не ми е хващал окото. ;)
root666 - специалист
На 40 и няколко лева има трислоен дъб, търси в гугъла да не рекламирам излишно че не са ми платили...
Duke_BG - специалист
другия гаден недостатък на ламината е че ако ходиш с малко по-твърди чехли и се чува из целия апартамент че и комшиите от долу те знаят в коя стая си :)
p.v.x - майстор
Помисли , дали не е по удачно , да се спреш върху гранитогрес - тип ламинат(паркет).
  • 1
  • 2

Тема "Ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: