Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Levee - специалист
Някой има ли опит в монтирането и най-вече в експлоатацията на продълговатите душ канали? Hоворя за showerdrain: http://www.aco.bg/cps/rde/xchg/SID-3F57 ... /2494.html
Какъв трябва да е наклона, за да се осигури максимално отичане на водата и наистина този ултра скъп канал да изпълнява функцията си да отделя морка от суха зона в банята?
teoto - специалист
Аз съм с такъв и му дават 2.5 градуса http://www.kessel.de/ewt/service/printm ... kessel.pdf
Levee - специалист
Хм.....не че съм специалист, но това не прави ли 2.5 на сто, т.е. 2 и половина сантиметра на 1 метър? Това ми се струва ужасно голяма денивелация. Ами представи си че банята е с дължина примерно 5 метра....означава ли това, че ако спазиш този градус при постоянен наклон ще имаш разлика 12.5 сантиметра от единия до другия край на банята???????
Levee - специалист
Не разбирам немски, но да не би дастава въпрос за самия сифон - т.е. това, което остава под плочките - да, там 2.5% наклон до вливането в отходния канал е ок. Аз обаче питам за наклона на пода, който трябва да се направи в посока към въпросния канал.
teoto - специалист
При мен съм дал наклон, на един метър 8мм. Водата се оттича идеално.
Levee - специалист
с какъв сифон? Или няма значение?
teoto - специалист
моя е 850мм Kessel. Ако не си купувал горещо ти го препоръчвам. Заслужава си парите.
Levee - специалист
Ами купиф си на ACO - като тези на брошурата от първия ми пост. Според мен обаче важен е принципа на каналите, а не производителя или марката.
Та все още не съм го монтирала и не знам с какъв наклон да го монтирам......На плочките към решетката на канала, а не на тръбата след сифона.
teoto - специалист
ACO Building elements Ltd.

1220 гр. София
бул. Илиянци 119

Питай там, те ще ти кажат.
Аз съм с такъв канал в банята, ако още не си го монтирала, мога да премеря какъв е моя случай. Но при всички положения 8-10 мм на метър ще е ок...

Тема "Продълговати душ канали" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: