Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте, имам нужда от съвет. Първо да кажа, че съм жена, моля бъдете снизходителни , ако объркам някой термин :) Местим се в ново жилище, но заложихме бойлера в мокро помещение при пералнята, а не в банята. Но не предвидихме това, че на пода няма сифон и ако бойлера протече ще стане мазало. Има ли някакъв начин да се изведе някаква тръба от бойлера към отходната тръба (май така се казва), към която е свързана пералнята? И това ще ни предпази ли от евентуални щети при някакъв проблем? Или пък да сложим проточен бойлер, но казват, че няма да имаме достатъчна топла вода. Разстоянието от бойлера до банята е око 2,5 метра (тръбите вървят по тавана) , а до кухнята е около метър. Бойлера, вече купен, е Stiebel Eltron, за които прочетох и доста лоши отзиви именно със спукване. Но ако с проточен бойлер ще имам достатъчно топла вода, ще го прежаля и ще купя другия.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Руди - специалист
Смятам, че сте си купили хубав бойлер. Лично аз от тази марка
съм доста доволен.
Една тънка тръбичка от предпазния клапан може да се
пусне в канала на пералнята, ако пропусне капка оттам.
Никоя марка не е застрахована от авария или ремонт, тогава
ще се вземат мерки - кофи, легени, ще се позабърше...
Дори да има сифон, разликата не е голяма.
fbr - майстор
И аз нямам на пода сифон в помещението на бойлера, и пералнята е под бойлера, и представи си, спя спокойно, да не чуе дявола. Като стане, ще го мислим.
wanderer - специалист
то не е задължително проблема да е в бойлера. може и някоя връзка да изпатка. аз имах случай на протичане на бойлер през нагревателя, помещението(без подов сифон) беше станало локва, но там даржа натурии, и общо взето не ми пука. така че има си ги рисковете.
vlax - майстор
Послушай съпруга си. :)
:partyman:
Ако стане само локва не е проблем, но нямам праг към коридора и не искам да си представя какво може да стане :) Отделно имам контакти по-ниско долу. Там освен пералня/сушилня ще са ни и рутерите и други устройства, които ще са на високо де. Ще сложа датчици за вода на пода, но то ако се излее като с кофа - кел файда.
vlax написа:
Послушай съпруга си. :)
:partyman:
Мъжа ми не ще и да чуе за проточен, нямало да има топла вода казва. Аз пък мисля, че ще има :-D

В този форум бях мяркала нещо за някаква PEX тръба, която може да се изведе от бойлера? 8-[
plamen6703 - майстор
ср окт 16, 2019 4:51 pmraliva написа:
Бойлера, вече купен, е Stiebel Eltron, за които прочетох и доста лоши отзиви именно със спукване. Но ако с проточен бойлер ще имам достатъчно топла вода, ще го прежаля и ще купя другия.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Дай да прочета какви са лошите отзиви от тая марка бойлери, че лично аз ги намирам за добра марка бойлери и според мен сте направили добра покупка.
За мен мястото на бойлера не е в банята, моя бойлер е в мокро помещение до банята и поне 12 години от монтажа не съм се сещал за него.
Бойлера е добре да го настройте да изключва на 60 °C и нито ще се спука, нито ще създава проблеми, но това е въпрос на разбиране.
Има различни видове топла вода, топла, гореща, вряла вода, зависи каква вода искаш да имаш. Преди години като питах ТЕЦ-а за какъв вид вода ми взимат една шапка пари ми хлопнаха гишето под носа, че било заяждане. С проточния бойлер има вероятност да си зададеш същият въпрос за топлата вода :wink:
Успех! :partyman:
Лошите отзиви са във форума бг-мама :lol:
Обаче сега се сетих друго по-притеснително нещо. Ел таблото също е в мокрото помещение :? То няма как да се наводни, но там ще има и сушилня, която вдига много влага. Предвиден е и мощен вентилатор и решетка на вратата , да се вкарва въздух в помещението. Това проблем ли е?
npace - специалист
Бойлерът не се пука отведнъж - първо няколко седмици капе, после няколко дена капе по-силно и чак тогава става наводнението. :-D
Като прокапе тогава ще го мислите. :-D
И следващия път си купете български, щото са много пъти по-хубави от немско-турските простотии.

Тема "Съвет при проблем с местоположението на бойлера" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: