Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте,

ще бъда много благодарен за да ми дадете мнение към кой вариант на преустройство да пристъпя към този малък едностаен апартамент.
Бих искал да го разделя на две стаи + кухня (в която кухня ще се влиза директно чрез входната врата). Колебая се за банята и тоалетната - отделни ли да бъдат или заедно? Колебая се и за разположението на вратите и стените? Колко и как да бъдат? Вижте симките. Също така се чудя холът и спалнята как да бъдат разделени - така, че да има малко коридорче и от спалнята да може да се излиза самостоятелно към кухнята или пък двете стаи да бъдат разделени само чрез една стена, в който случай спалнята ще бъде преходна т.е. от хола винаги ще се минава през нея. Дали пък да не обърна хола и спалнята така, че спалнята да е от лявата страна (до прозорците) - така ще има повече самостоятелност и спокойствие а през холът ще се минава за към кухнята и за излизане. Прилагам снимки на различните варианти както и размери на този много малък апартамент. Отворен съм към всякакви хрумки и идеи различни от моите, стига да ги имате разбира се! Много ще се радвам за Вашите мнения каквито и да са те!

Прикачен файл

8.jpg
8.jpg (96.55 KиБ) Видяна 329 пъти

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (98.55 KиБ) Видяна 329 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (98.32 KиБ) Видяна 329 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (109.04 KиБ) Видяна 329 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (109.47 KиБ) Видяна 329 пъти
miliad - майстор
Схема 1 или 4, другото е......

Разгледай целия канал, има какво да се види.
Редовно го гледам точно този канал. Но много от нещата са им неизпълними в БГ поради липса на специфични материали или... просто по причина, че ние сме далеч от този вид изпълнения като манталитет. Как би се чувствал един средностатистически българин в такива апартаменти.. малко като извънземен :) При мен главно дилемата е дали да разделя помещението на 2 със стена/врата хармоника или да обособя спалня с малко коридорче (в който случай всичко ще стане много малко и тясно). Дори си мисля, че такава стена/врата хармоника пак е твърде много като идея за нашите ширини, но пък ако преградя с гипсокартон ще изубя възможността да имам и цялото пространство ако ми потрябва. Апартамента е за инвестиция и продажба/наем и търся най-добрият вариант за да го изпълня и да му взема ОК пари...
burkov - специалист
Раздели го с дограма в някакъв приличен цвят и плъзгащи врати. От към спалнята сложи огледало на едната врата. Ползвай за панел прозорец с пясъкоструйно фолио за да оставиш светлина към хола. Също остави кухнята без врата към хола. Ще има повече въздух. Вариант с коридор просто забрави.
А какво ще кажете за този вариант приятели? Коридор с широчина 0.80 см. и малка спалня от 6.5 кв.м. колкото за едно легло и малко шкафче вътре. Такава широчина на коридор би ли се чувствала като твърде малка? Малката спалня от 6.5 кв.м... вие бихте ли спали в такава?

Прикачен файл

5.JPG
resistbody - специалист
155x160 какво е това ?
muhala - специалист
Аз съм за вариант 1. Този, в който спалнята е с прозорец и се влиза през хола. Може да направиш стена от гипсокартон и да сложиш два прозореца непосредствено под тавана. Оберлихт му викат май. Тоест ако апартамента е 2.60 восок. Правиш стената на 2,30 и 30 см. прозорци, за да осветяват хола.
Ще успееш. Щом в новото строителство успяват да натъкмят две стаи и баня в 40м2 и ти ще успееш.

Тема "Преустройство на едностаен в двустаен апартамент с отделна кухня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: