Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте, аз съм жена и живея в стара семейна кооперация, която е гредоред, строена през 60те години.Преди 4 години нанесоха съседи над мен. Правиха основен ремонт. Сменяха греди и слагаха тръби за подсилване, за да не се тресе, но думкането беше жестоко и ми огънаха таваните навсякъде. Сега след 4 години целият таван в спалнята ми се е напукал навсякъде. Има пукнатини от край до край почти, които се увеличават. Какво бихте ме посъветвали? Нищо не разбирам от ремонтни дейности.Положението май е сериозно. Не бях забелязала по рано, защото тавана е крив. На места вече се е огънал. Нямам възможност за основни ремонти.Едва ли ще мине с обикновенна замаска на пукнатините.  Как да постъпя? Ще оцелее ли този таван поне да събера малко парички или ще трябва да търся други начини. И колко ще струва изобщо ремонта му?Към кого да се обърна към майстор ли към фирма или експерт?
krasi92 - майстор
В случаи като вашият съм слагал гипсокартон на конструкция. Става гладко и равно.
Миленица - специалист
вт юли 13, 2021 8:54 pmLqnkata написа:
...Правиха основен ремонт. Сменяха греди и слагаха тръби за подсилване, за да не се тресе, но думкането беше жестоко и ми огънаха таваните навсякъде. Сега след 4 години целият таван в спалнята ми се е напукал навсякъде. Има пукнатини от край до край почти, които се увеличават. Какво бихте ме посъветвали? Нищо не разбирам от ремонтни дейности.Положението май е сериозно. ...
Притеснително е, ако съседите ви са нанесли поражения върху конструкцията, както и ако са я натоварили повече от допустимото. Аз бих потърсила експертно мнение, както и да разберете каквото точно са направили съседите ви. Замаскирането с гипсокартон не ви е решение, още повече, че така нямате възможност да наблюдавате процесите.
krasi92 - майстор
И докато си врете любопитното носле да разберете как живеят съседите да ви падне мазилката на главата. И како осъдите съседите в Брюксел да не се възстанови тавана. Паднала мазилка може да ви убие без предупреждение.

Тема "Напукан каратаван" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: