Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
АврораББ - напреднал
Здравейте. Предстои ми преграждане на стая в панелен апартамент с алуминиева плъзгаща се дограма (студен профил). 345см широчина и 255см височина. Проблемът е, че височината е много голяма , и от фирмата за дограма ми казаха, че оптималната височина на крилата трябва да е 210см(за да се плъзга леко вратата.(4 крила по 86) какво бихте ме посъветвали за оставащите 45см до тавана. Втора рамка с фикс стъкла отгоре(не зная точно как се нарича извинете за което) наистина не ми харесва и искам да го скрия , моля за съвети и предложения .
dob4ii - специалист
Няма проблеми, слагат се и големи дръжки на най активните крила. 4 крила по 86см ако е със стъклопакети едното ще тежи около 40кг, ако е еденично стъкло 25кг не са толкова много.
l0v - специалист
Тези твоите дограмаджии не са стигнали до този урок. На тях им се ще да правят както на тях им е удобно. Пък и какво им пука като после ще се спъваш и на долната релса която ще ти монтират към пода. Лакомията да вземат парите на бързо им пречи да мислят за последствията.
Има си системи за плъзгане с горно водене които не е проблем да се адаптират и използват към въпросната дограма. Единственото е че при избора трябва да се въобразиш с товароносимоста на количките но за това пък избора е голям. Височината на крилото също не е проблем.Пода си ти остава равен и без никакви релси които после да прескачаш.Освен това може да избереш и колички с бандажни колела които са сравнително безшумни. Ама за целта май ще трябва да си смениш майсторите с такива дето го могат.
https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... kEegQIDRAC

п.п. Показвал съм такава конструкция с такова водене с прибиращи се в стената крила. И пак да ти повторя височината на крилото е без никакво значение.
АврораББ - напреднал
Проблемът също е че искам , 4 те крила да се съберат в единия край , а "студеното плъзгане" не разполага с 4 на релса ,(трябва да се монтира тройна+1на на рамка, което прави много широк праг) за което ми предложиха, да изградя стеничка от гипсокартон на мястото на 4 тото крило в която да се прибират останалите 3 крила

Тема "Преграждане на стая с алуминиево плъзгане" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: