• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Djack - специалист
пон фев 24, 2025 11:51 pmhidrazin написа:
....
Вземи го оправи тоя последния ти пост че е пълна каша...
:partyman:
Екстра е, аз го разбрах, той мен не е!
chapara - майстор
Аз, знаете почти не се мешам в ел.работите, но ще изкажа мнение в друга посока. Мястото на този хидрофор не е на вън, защото той си е на поляната. Мястото го виждам зад бидонЯ, до стената на сградата, без изолационни матеряли под него. Описаните топлоизолационни мерки не отпадат. Бидона, докато замръзне ще е топлинен буфер, а едва ли би замръзнал. И един стиропорен подвижен куфар, плюс топлината от земната маса биха издържали на -18.
chapara - майстор
Изолирането на терасата би било нужно само ако е 100% северно изложение, ако я огрява слънце обаче, бидона е топлинна батерия за през ноща.
Djack - специалист
Абе топлинен буфер, ама човека като кофа с компресия го вижда!
chapara - майстор
вт фев 25, 2025 12:16 amDjack написа:
Не всичко което виждаме е това което гледаме. Кога ще замръзне този бодон? Ако стане лед на -10, йевал съм го бидонЯ.
hidrazin - майстор
вт фев 25, 2025 12:25 amchapara написа:
Кога ще замръзне този бодон? Ако стане лед на -10, йевал съм го бидонЯ.
:) Замръзва му помпата/хидрофорЯ... Не бидонЯ. :)
Напълно закономерно...
:partyman:
MohicanSQL - специалист
вт фев 25, 2025 12:16 amDjack написа:
пон фев 24, 2025 9:55 pm
Djack написа:
Тоя хидрофор, ако се монтира в една изрязана туба от 30-40 литра и се топне в кубиковия бидон, ще прескочи целия зимен сезон без да замръзне!

Добре де, качи една снимка, да го видим този плуващ хидрофор !
MohicanSQL - специалист
вт фев 25, 2025 12:12 amchapara написа:
Изолирането на терасата би било нужно само ако е 100% северно изложение, ако я огрява слънце обаче, бидона е топлинна батерия за през ноща.
Южно изложение. Резервоара за вода няма проблем, не замръзва, а само хидрофира и няколкото тръби, които влизат, излизат и отиват към къщата.
Терасата отгоре няма да я барам, но вътре на тавана и част от стените от тавана надолу може да налепя изолация, защото топлото колкото го има, бега нагоре и заминава в плочата на терасата. Нещо подобно направих на тавана. Гредоред на който са закачили гипсокартон и всичката топлина бегаше в подпокривното пространство. Взех най дебелата каменна вата листове и я натъпках между гредите. Нямам снимка след като сложих ватата, но това в момента е запълнено и изравнено с гредите. Разликата веднага се усети.

Прикачен файл

Screenshot_20250225-085013.png
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Питане за хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: