Сменихме дограмата на Стара къща преди 2 години. Не живеем в нея постоянно и не бяхме там като обръщаха прозорците. Сега гледам, калпава работа са направили. Не навсякъде има Пяна и са мацнали отгоре с цимент. Сега фугата между дограмата и стария перваз (там където преди е стоял стария прозпрец) е зейнала след като цимента се е наронил - това е външната страна. Всичката вода отива в стената под перваза и стената е дълбоко влажна.
Стената е тухлена със стара мазилка, рони се.
Мисля Сега ние да оправяме. Мисля да изкъртим шпакловката дето те са я правили от външната страна и да изчистим. Да сложим AkFix 805 еднокомпонентна полиуретанова Пяна и да шпакловаме.
Ама...различни съвети. Едни казват да можем с Ц200 и после теракол шпакловка, други казват да се грундира (ама със какво?), други казват гипсови шпакловка. Въпроса ми е - какво да правим след пяната? Грунд или Ц200...или и двете? И теракол като опция или друг материал е по-добре за шпакловка?
Много благодаря
Стената е тухлена със стара мазилка, рони се.
Мисля Сега ние да оправяме. Мисля да изкъртим шпакловката дето те са я правили от външната страна и да изчистим. Да сложим AkFix 805 еднокомпонентна полиуретанова Пяна и да шпакловаме.
Ама...различни съвети. Едни казват да можем с Ц200 и после теракол шпакловка, други казват да се грундира (ама със какво?), други казват гипсови шпакловка. Въпроса ми е - какво да правим след пяната? Грунд или Ц200...или и двете? И теракол като опция или друг материал е по-добре за шпакловка?
Много благодаря