Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
popaslaptopa - напреднал
Блока е панел от 70-те години а за стаята това е първи ремонт.

Прикачен файл

100_0270.jpg
продължавам с другата стена
100_0270.jpg (92.29 KиБ) Видяна 6468 пъти

Прикачен файл

100_0268.jpg
нареждам вата
100_0268.jpg (99.66 KиБ) Видяна 6468 пъти

Прикачен файл

100_0265.jpg
направих скара за ламперия респективно гипскартона
100_0265.jpg (109.74 KиБ) Видяна 6468 пъти

Прикачен файл

100_0266.jpg
започваме с обличане на кривия трегер с депрон и гипскартон
100_0266.jpg (96.22 KиБ) Видяна 6468 пъти
SHL - специалист
Според мен поставянето на найлон е грешка. Най-вероятно ще превърнеш стаята си в парник и до година две ще имаш неблагоприятни резултати, които ще забележиш по ъглите на стаята. Особено, ако сложиш найлон и в кухнята! Там ще разбереш още на първата зима :-D
prascho - майстор
От към топлата страна/ стаята се поставя паронепропускливо фолио/найлон; от към студената страна/стената се поставя паропропускливо фолио, което е паропропускливо навън към стената и хидроизолационно навътре към ватата.

Така както си го направил, ватата ще поеме водните пари от помещението и тъй като има найлон от към стената тази влага ще се съхрани във ватата. Постепенно ще почернее/ мухляса. Виждал съм ефекта от запечатана вата с найлон.
popaslaptopa - напреднал
този начин на изолация както предполагам и двамата се сещате не съм си го измислил а съм го прилагал в страна като Швеция където е доста по студено а и в цялата къща не само в спалнята...
prascho - майстор
Аз се отказвам от всякакви видове изолаци и отивам на околосветско да видя цивилизованите хора как го правят.
SHL - специалист
popaslaptopa написа:
този начин на изолация както предполагам и двамата се сещате не съм си го измислил а съм го прилагал в страна като Швеция където е доста по студено а и в цялата къща не само в спалнята...
Ще поживеем и ще видим :-D
EDI - майстор
Ако това са външни стени, влагата ще остане между ватата и найлона, както посочиха колегите.Това се прави с каширана вата - има си такава с алуминието фолио и фолиото се монтира към стаята.Освен топлоотразителна способност, фолиото не пропуска и евентуални "заблудени" пари.

Тема "Ето едно ремонтче и от мен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: