• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
:-D :-D :-D

Прикачен файл

DSC01093.jpg
DSC01093.jpg (42.56 KиБ) Видяна 7145 пъти

Прикачен файл

DSC01101.jpg
DSC01101.jpg (45.81 KиБ) Видяна 7145 пъти

Прикачен файл

DSC01114.jpg
DSC01114.jpg (30.67 KиБ) Видяна 7145 пъти

Прикачен файл

DSC01124.jpg
DSC01124.jpg (40.18 KиБ) Видяна 7145 пъти

Прикачен файл

DSC01227.jpg
DSC01227.jpg (30.09 KиБ) Видяна 7145 пъти
Добре е, но стискай палци да не се налага сваляне на вътрешно тяло, че тогава.................... :x Ако беше попитал преди това, никога не бих ти препоръчал вкопаване, а кабелни канали.
е, чи кво му е на вътрешното тяло, сваля си се без проблем :lol:, а и кабелните канали нима кефят нещо
Въпроса е в евентуален дефект на магистралите8чукай на дърво/.Ако можеш да вадиш медните тръби, няма проблем.Иначе като решение и изпълнение е много хубаво.
Да не ти се налага да правиш профилактика на климатика.това е пална глупост,съжелявам,но това ми е мнението защото за най-малкото трябва да къртиш!!!!
boyadzhiev написа:Да не ти се налага да правиш профилактика на климатика.това е пална глупост,съжелявам,но това ми е мнението защото за най-малкото трябва да къртиш!!!!


Аман от крайни и несериозни мнения! Естествено, че в къщи също са вкопани, идеята е вкъщи да е красиво и приятно! Моите са така от 4 години и да чукна не ми се е налагало да къртя, а да - и профилактика правя 2 пъти в годината, преди да ги пусна Април-Май, и средата на сезона Август. През останалото време не ги спирам, цяло лято работят нон-стоп, денонощно. Разликата, е че не са Мидея, а Тошиба. И за да те разочаровам ще кажа, и че ВСИЧКИ кабели са ми вкопани, интернет, телевизия ток, сот....
И да се наложи да къртя, ще къртя и пак ще мажа и боядисам. Евала vekatap! Гледам, и че кабелите си предвидил, преди да боядисаш помисли още веднъж за всеки случай, пусни повече ако трябва по добре. Надявам се си предвидил и Телевизията, сот, интернет....
В предишната ми квартира майстора ми беше монтирал така климатика.

При преместването ми в друга квартира остана само дупката от тръбите към външното тяло и не се наложи допълнително къртене при демонтажа. :wink:
Додре де, ако се наложи сваляне след това не може ли да се монтира отново
Не ми става ясно къде е проблема
При мен от осем години са вкопани и до сега да чукна на дърво не съм имал проблеми. Мисля, че правилният начин е този ! Имам приятели, които са ги сложили в пвц канали, но само защото по-рано са правили основен ремонт и не искаха да къртят. А и доста грозно е като видиш по два три метра тръби към външното тяло да висят по фасадите на блоковете, по-добре да си са вкопани тръбите от вътрешната страна на стената.
За противниците на вкопаването ще кажа , че при евентуален проблем нищо не пречи да се сложат новите тръби в кабелен канал , а старите да си останат в стената и пак няма да се кърти , но ще стане по-грозно! Поне докато не се наложи , ще е красиво! Пък ако се наложи след 2- 3- 4 години тъкмо ще е станало за боядисване и не пречи да се поразкърти!
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Вашите ремонти”