Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Така, здравейте и от мен,
За да стане ясно от каква помощ се нуждая, вероятно трябва малко въвеждаща инфо да ви дам:)....надявам се че съм уцелил категорията, не намерих по-подходяща.

Тавана на апартамента ми се намира точно над трапезарията и банята, имам желанието и намерението това лято да вдигна покрива, да пусна едни стълбички от трапезарията и горе да направя една малка кокетна спалничка с малко санитарно помещение....семейна спалня,така да се каже. Знам че съгласно закона ако е над баня, няма проблем, така че това е ОК. Но....Нямам представа от колко пари се нуждая искам да питам ако някоей е правил тази манипулация...колко е излезло следното:
-Разрушаване на покривна конструкция от греди,дъски и керемиди(кооперация от 45-година)
-изграждане на нова покривна конструкция(евентуално бетонни колони и предполагам, че се прави с греди и керемиди(+подходяща външна влагоизолация.
- вътрешна изолация на покрива( предполагам стиропор и гипскартон и т.н.)
-избиване на дупка в пода(за стълбите)
-изграждане на ВиК-то за евентуалния санитарен възел....ако реша да правя и това.
И сега за да има смисъл всичко да спомена и размери:)
около 12 квм....това е размер на пода....логично е покрива да е малко по-голям.

И другото което ме вълнува е строителна бригада....която да го направи това всичкото.....аааа
да и най-важното за да се озакони това е нужен дипломиран архитект , който да направи проект...какви ца цените и на тези услуги...

много стана, съжалявам , но съм много благодарен ако някой каже инфо:)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За да стигнеш изобщо до тия технически въпроси, ти трябва разрешение от съкооператорите+ разрешително за строеж+.....+.......+.....

Тема "Да повдигна тавана....хм, как?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: