Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
варадин - помощник
Парапета на терасата ми половината е от бетон, останалото декоративна решетка. Решетката е грозна, а ми се ще и да остъклявам. Какво бихте ме посъветвали:
За сега се колебая между отливане на бетон върху решетката и втори вариант да зидам с газобетон вграждайки решетката в него. Парапета е широк 100мм. Металните шини са широки 30мм, височината е 900мм, а дължината 1600мм. Не знам каква арматура е ползвана и да ли не рискувам да претоваря терасата отливайки допълнително бетон.
Как смятате. Какво би било удачно в този случай

Прикачен файл

terasa.jpg
terasa.jpg (45.14 KиБ) Видяна 6632 пъти
housedoktor - майстор
Вгради решетката в итонга :wink:
Profi Stroi - специалист
Зидария с Ytong 7.5 като решетката остава
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не виждам добре на снимката каква е ширината на долния перваз - възможно ли ти е да иззидаш отвън с тънък итонг захапвайки и решетката? После в решетката изолация и отвътре изравняване пак с тънък итонг. Леко и армирано от решетката.
Това, ако ще остъкляваш. Инак самата решетка не е грозна - семпла, изчистена като линия, подходяща за всякакъв дизайн.
варадин - помощник
И на мен ми допада повече варианта с Ytong. Радвам се че и вие препоръчвате него.
По въпроса за широчината на долният перваз - той е 100мм. Такава е и дебелината на парапета, само в горната му част има по широк пояс. Но понеже е напукан на места, ми се ще да го махна и като вградя решеткта да направя нов, вече по целият парапет.
варадин - помощник
Здравейте отново! Дойде време да почвам със зидането на терасата. Но вижте на какво попаднах.Нещо което май не обсъдихме. Попаднах на една статия в която пишеше, че при зидария с итонг, металните свързващи елементи трябва да се полагат в канали или отвори, като върху метала трябва да има минумум 1,5см вароциментов разтвор за да не корозират. При мен решетката е около 2,5...3см, ако почна да копам блокчетата, да наливам хоросан върху решетката - ще стане май голяма джурканица. И да ви кажа право се чудя, един грунд за метал нанесен върху решетката ще окаже ли нужният защитен ефект от корозия. Да ли въпреки него, гипса няма да се докопа до метала и с времето да започне да ръждясва. Да избият ръждивите петна по стената, а корозията неминуемо да види сметката на метала макар и бавно. Няма връщане, ще слагам тухличките, но как ще е по-правилно да се процедира, ако наистина комбинацията метал итонг е с резултат прогресивно ръждясване.
housedoktor - майстор
Две ръце антикорозионен грунд ще свършат работа.Така са изискванията в западна Европа

Тема "ремонт на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: