• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
svetlaka - помощник
ето и ние купихме къща на село и искаме сами да си правим всичко да ама не разбираме много да си кажа чесно не обичам да давам пари на вятара по точно за майстори за това карам милото да си работим сами проблема е че не сме много в час и не знаем от каде да почнем като ми казаха че за една баня майстора иска от 900 до 1000 лв.само за работа глава ме заболя :? и реших че е по добре да дадем двоино пари но ние да си го направим че да се научим :wink: е да ама незнам от къде да почнем,добре махнахме стария под и от там на татък........аиде щте отлеем плоча ама..... на етажа всичко е ок освен дограмите щте порачаме нови пвц ама кажете нещто за шпакловката как точно се прави и друго да ви питам варху старите даски може ли да се нареди ламинат даските са здрави но не знаем дали може да се изцикли понеже нали има пирони моля ви даите съвет а аз по на татък щте пусна снимки :?
vidrata - специален-специалист
Баце не знам от къде си ама като чета ще дадеш не двойно а тройно.Та ти не знаеш нищо .Така от форума няма да стане тук ще прочетеш много и най -различни мнения и ще се омоташ.
Според мен поне за по отговорните работи си намери майстори има печени(като мен :lol: ) за да не береш ядове после.По-дребните неща ще ти помогнем да си ги направиш и от тук.Успех
silllveto - Майсторица
Свекър ми направи частична замазка върху паркет и отгоре реди корк. На самия ламинат си пише, че поема само няколко мм неравности.
Шпакловката ние си я правим с гипсово лепило (или теракол) и отгоре колоркит. Като ти се получат неравности търкаш със шкурка (над 100) и после боядисваш.
Виж за банята, ако искаш да ти стане добре си викни майстори. Почни от водопроводчик.
svetlaka - помощник
не сме чак толкова боси или аз грешно сам се изказала или видратагрешно ме е разбрал проблема е в това че нямаме много време а работа има за целия китайски народ,питам за дюшамето защтото е здраво но на дали някои щте се наеме да го изцикли заради пироните а е намазано с кафява блажна боя за това питам може ли да се реди ламинат в-у него за шпакловката мъжът ми е правил само груба замаска и не е сигурен дали щте стане добре благодаря на силвето за съвета
silllveto - Майсторица
Ако ти е здраво дюшамето и няма следи от дървояди или искаш да икономисаш труд го остави. Ако тръгнеш да го махаш стаята ще стане по-висока, обаче отдолу сигурно има сгурия за изхвърляне, а дъските на дюшемето са дебели и за изкъртване ще трябва здрава мъжка ръка и кози крак. Ще трябва да правиш и замазка.
Някой друг може да знае как се цикли дюшаме.
svetlaka - помощник
ами в пристройката на къщата махнахме дюшамето защото беше изгнило от влагата там наистина има сгурия която щте си остане там и щте отлеем плоча но горе на етажа е здраво дано някой знае за цикленето :? благодаря силве
Стефан - майстор
svetlaka написа:
не сме чак толкова боси или аз грешно сам се изказала ..
Извинявай, като за начало. Не обичам да чета неграмотно граматически написани постове. Вярно е, че тук повечето са строители, ама това минава и тяхното ниво :?
vidrata - специален-специалист
стефане пак ли почна бре???
Остави хората да си питат и ако знаеш нещо отговаряй. :x
rendo - специалист
svetlaka написа:
ето и ние купихме къща на село и искаме сами да си правим всичко да ама не разбираме много да си кажа чесно не обичам да давам пари на вятара по точно за майстори за това карам милото да си работим сами проблема е че не сме много в час и не знаем от каде да почнем като ми казаха че за една баня майстора иска от 900 до 1000 лв.само за работа глава ме заболя :? и реших че е по добре да дадем двоино пари но ние да си го направим че да се научим :wink: е да ама незнам от къде да почнем,добре махнахме стария под и от там на татък........аиде щте отлеем плоча ама..... на етажа всичко е ок освен дограмите щте порачаме нови пвц ама кажете нещто за шпакловката как точно се прави и друго да ви питам варху старите даски може ли да се нареди ламинат даските са здрави но не знаем дали може да се изцикли понеже нали има пирони моля ви даите съвет а аз по на татък щте пусна снимки :?
Искам да обърнеш внимание на няколко детайла:
За да направиш баня ти трябва:
кофи,мистрии,маламашки,шпакли,мастари,нивелири,бъркалка,дъска за рязане на плочки и още една дузина дребни инструменти...
Тези неща едва ли ги имате един комплект инструмент за плочкаджия е към 1000 лв - ако нямаш тези инструменти най добрия плочкаджия да си няма как да направиш банята както трябва...
Освен това ще я правите поне 2-3 седмици ..... а ако объркате нещо парите ви за матеряли ще са отишли на вятръра........
СЛЕДОВАТЕЛНО:
ем няма да я направите като хората ем ще се измъчите жестоко и ще си загубите времето....
Да кажем че ти и мъж ти правите по 40 лв на ден т.е. 80 на ден ако правите банята ще ви излезне 20 дена по 80 лв отива на 1600 лв като няма да имате качеството

е виж какво става :!:

За другите работи ще се справите шпаловката е лесна ще шкурите здраво ама ще се справите но с водопроводи,баня, електро,покрив
ще ви се види зор ...... но все пак вие решавате
svetlaka - помощник
много благодаря за съвета наистина като се замисля нямаме никакво време понеже много работим,не се знае обаче на какъв майстор щте попаднем :? то като се замисли човек никога не знае ама веднъж си патихме и много ме е страх от пишман майстори,за това бях казала на милото че по добре на нас да ни е яд -обаче има неща които наистина не ги умеем, днес ми казаха че вместо шпакловка можело да се сложи гипсокартон който да е хванат в стените само с дюбели без профили,дали щте стане добре обаче не знам това го е казал майстор на милото, отново благодаря и чакам съвет за гипсокартона и ламината моля ви :?
  • 1
  • 2

Тема "нова къща - помогнете моля ви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: