Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
prascho - майстор
Имам ограда направена от ютонг върху стомано-железна греда и излята отгоре шапка 5 см. Има изляти колони през около 3 метра като ютонга е шпаклован с теракол. Правих я аз и по-съвет на един комшия преди години нивата на шапката не ги презастъпихме и подлиза по стената. Има нанесена хидроизолация.
Идеята ми е да захвана водооткапващи профили за ръба на шапката, да положа някакъв материал с цел изрявняване върху колоните, да шпакловам с лепилна маса /например Дуоконтакт на Баумит/ като заложа мрежа /в мазето имам някаква българска/ и след като стегне да си купя една машинка за пръскана мазилка и да мина стената с бял цимент. Допълнително да прешпакловам шапката от към мойта страна и да мина отново с хидроизолация.
Къде виждате проблеми в технологията? И препоръки за шпакловъчните лепила щото ще е хубаво да са водонепропускливи поради елементарното финишно покритие /пръскана циментова мазилка/.
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 10:51 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
Как да се справя с проблематичната зона така, че да не подлиза вода между двете нива? Както казах ще лепна водооткапващи профили на шапката но тази зона трябва да се изпълни с виртуозност. Ще се радвам този път на вашата отзивчивост.

Аз хубаво си бях намислил да се припокриват, но се появи един завистлив комшия "стар майстор" и по негови препоръки я направих както изглежда в момента.
Последна промяна от prascho на чет окт 01, 2009 10:51 pm, променено общо 1 път.
ppeettiioo - специалист
Аз бих изрязал итонга под горната шапка толкова колкото е необходимо(да речем около 10см),а под изрязаната тухла ще наставя шапката
W123 - специалист
Да го минеш с ДуоКонтакт на Баумит + мрежа е много добра идея.Дуо-то е прекрасно лепило.След това ако имаш повечко прички за трошене си вземи Аквастоп1 на Боро.
Пръскай мазилката като ти препоръчвам преди да я разбъркаш да сложиш малко водно стъкло във водата мисля че беше някъде около 4-5% когато се използва за мазилки и замазки.Като изсъхне хубаво мазилката я мини пак с разтвор на водно стъкло 1/3 с пръскачката и си готов.
velsi - Почетен майстор
Аз бих направил една нова шапка от керемиди. Истински керамични керемиди, но по-широка от сегашната и с по-голям наклон. Ще стане доста по-красиво. Това дето го описваш е доста трудоемко и ще глътне много пари като за ограда.
prascho - майстор
От другата страна съседа е налепил камък та това с подрязването на ютонг-а е трудно реализуемо. Велси сподели по подробно идеята си. Сега като се замислих действително имам мрежа, лепилото дуо-контакт 6 торби по 12 лв са 72 лв и 28 метра водооткап по цени на марсил за бг профили са 82 лв. Общо 154 лв като ще трябва и хидроизолация. Имам стари керемиди от старата къща, но не знам дали ще паснат. Малко са неугледни. В този случай обаче наклона ще е изцяло към мен и ще пръска повече по стената. Ако трябва да се купуват нови керемиди... не знам дали ще е по - изгодно :? Широчината на шапката е 27 см на едната страна и 24 см на другата. Но все пак ще си мина стената с мрежа и дуо контакт. Евентуално ще икономисам парите за водооткап.

Всъщност шапката няма никакъв наклон :). Велси това ли имаш предвид? Ако е това, то трябва да се говори с комшията дали е съгласен и да му кажа от мен керемидите от него капаците :-D .

Прикачен файл

stena.jpg
stena.jpg (13.61 KиБ) Видяна 4418 пъти

Тема "реконструкция на ограда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: