ChriS написа:Не събира ли много топлина вътре?Видях параметрите на лампата в сайта на филипс, но ми се вижда много слаба- 70 вата - 6600 лумена. Според мен ти трябва лампа поне 20 000 лумена. По- назад съм писал за експеримента които направих с лампа около 10 000 лумена и образа беше доста зле.
Иначе много добра идея
EDIT: Между другото ТОВА ми е лампата, следващите две снимки са дросела и запалката.
ЛИНК към лампата в сайта на Филипс...
Ще се опитам да я свържа според вашите схеми, ако не ще питам
П.П. Сега гледам, че на схемата, която сте дали на запалката има две букси, а моята има 3? На нея има някаква схема, ама не ми става много ясно средния кабел къде влиза..
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Yavor_Sv
- напреднал
1149 мнения в "Видео стена за 300лв възможно или не ?"
kikokiko
- специалист
kikokiko
- специалист
ChriS написа:Снощи доста четох в diyaudio.com и поне 70% от хората използваха същата като моята, само че 150В - 12700 лумена...Вземи по-мощна лампа, иначе пак ще изкараш някакъв образ на стената, но ще може да се гледа само в абсолютно тъма стая.![]()
При мен, както съм споменавал вече по назад във форума - лампата е 400 вата и 38 000 лумена, и работи отлично. Образа е ясен и може да се гледа и на светната лампа.
kikokiko
- специалист
ChriS написа:Абе аз ли не правя нещо както трябва или има някаква грешка?1. Ако гледаме схемата на свързване нарисувана на дросела, си сгрешил - и трябва да свържеш жълто зеления кабел към средното гнездо на запалката.
Трябва ли връзката преди запалката към лампата да е някъде по самия кабел или става и така - направо от запалката към лампата?
2. Ако гледаме схемата на свързване нарисувана на запалката си свързал всичко правилно, НО според тази схема- дросела ти трябва да е с три извода а не с два като твоя.Ако беше с три средния му извод щеше да се свърже със средния на запалката който си оставил свободен в момента.
Решението е следното - махни жълто зеления кабел който идва от лампата от страничното гнездо на запалката и го свържи към средното гнездо на клемата на запалката.
Ако и така нестане значи, че този дросел не е за този вид запалка или обратното.
ChriS
- напреднал
Почна да ми писва тоз проектор...
Днеска взех нова запалка, защото предполагах, че в нея беше проблема, пак нищо - още 15лв на майната си, 2 кабела, дето си мислех, че ще свършат работа - и те на майната си..
Досега със всичките средства хвърлени досега щях да си взема същия модел обикновен проектор, ба*и чудото...
Успех на всички, дано имате по-голям късмет от мен!
ЕДИТ: Тъкмо сметнах - дал съм общо 490лв досега...
Някой ако прояви интерес към шрайб-проектор и най-вече към монитор Samsung 150MP с тв тунер да казва, може да си помисля за продажба..
А, и монитор IBM L150P с прекъснати лентови кабели (трябва да се запоят, ама от специалист), както и монитор HP 1502 с изгоряла дънна платка...
ЕДИТ2: Има напредък - лампата тръгна, проектора е пригоден и за двата вида лампи
Днеска взех нова запалка, защото предполагах, че в нея беше проблема, пак нищо - още 15лв на майната си, 2 кабела, дето си мислех, че ще свършат работа - и те на майната си..
Досега със всичките средства хвърлени досега щях да си взема същия модел обикновен проектор, ба*и чудото...
Успех на всички, дано имате по-голям късмет от мен!
ЕДИТ: Тъкмо сметнах - дал съм общо 490лв досега...
Някой ако прояви интерес към шрайб-проектор и най-вече към монитор Samsung 150MP с тв тунер да казва, може да си помисля за продажба..
А, и монитор IBM L150P с прекъснати лентови кабели (трябва да се запоят, ама от специалист), както и монитор HP 1502 с изгоряла дънна платка...

ЕДИТ2: Има напредък - лампата тръгна, проектора е пригоден и за двата вида лампи

ChriS
- напреднал
По схемата, която е на дросела, виж по-долу..
Всъщност така, както ми беше казал ти, само че с друга запалка и благодарение на момчетата от Призма - с фасунга.. Явно високоволтовото напрежение има проблем с голи кабели и трябваше да е малко по-професионално направено ;)
С едно бързо сравнение, халогенната(старата) светеше може би два пъти по-силно от метал-халогенната, но доколкото знам последната светва в пълна мощност след няколко минути, а аз я оставих около минута да свети, така че.. Ако стане и матрицата някой ден ще я тествам като хората..
Всъщност така, както ми беше казал ти, само че с друга запалка и благодарение на момчетата от Призма - с фасунга.. Явно високоволтовото напрежение има проблем с голи кабели и трябваше да е малко по-професионално направено ;)
С едно бързо сравнение, халогенната(старата) светеше може би два пъти по-силно от метал-халогенната, но доколкото знам последната светва в пълна мощност след няколко минути, а аз я оставих около минута да свети, така че.. Ако стане и матрицата някой ден ще я тествам като хората..

Прикачен файл
009115679-big.jpg (13.38 KиБ) Видяна 6973 пъти
Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература