• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Yavor_Sv - напреднал
И да не забравиш да сложиш снимки тука, като го направиш. :razz: :roll: :wink:
kikokiko - специалист
ChriS написа:
Не събира ли много топлина вътре? :?
Иначе много добра идея =D>

EDIT: Между другото ТОВА ми е лампата, следващите две снимки са дросела и запалката.
ЛИНК към лампата в сайта на Филипс...
Ще се опитам да я свържа според вашите схеми, ако не ще питам :)

П.П. Сега гледам, че на схемата, която сте дали на запалката има две букси, а моята има 3? На нея има някаква схема, ама не ми става много ясно средния кабел къде влиза..
Видях параметрите на лампата в сайта на филипс, но ми се вижда много слаба- 70 вата - 6600 лумена. Според мен ти трябва лампа поне 20 000 лумена. По- назад съм писал за експеримента които направих с лампа около 10 000 лумена и образа беше доста зле.
ChriS - напреднал
Снощи доста четох в diyaudio.com и поне 70% от хората използваха същата като моята, само че 150В - 12700 лумена... :-k #-o
kikokiko - специалист
ChriS написа:
Снощи доста четох в diyaudio.com и поне 70% от хората използваха същата като моята, само че 150В - 12700 лумена... :-k #-o
Вземи по-мощна лампа, иначе пак ще изкараш някакъв образ на стената, но ще може да се гледа само в абсолютно тъма стая.
При мен, както съм споменавал вече по назад във форума - лампата е 400 вата и 38 000 лумена, и работи отлично. Образа е ясен и може да се гледа и на светната лампа.
ChriS - напреднал
Абе аз ли не правя нещо както трябва или има някаква грешка?
Трябва ли връзката преди запалката към лампата да е някъде по самия кабел или става и така - направо от запалката към лампата?

Прикачен файл

28112008280.jpg
28112008280.jpg (94.1 KиБ) Видяна 5799 пъти
kikokiko - специалист
ChriS написа:
Абе аз ли не правя нещо както трябва или има някаква грешка?
Трябва ли връзката преди запалката към лампата да е някъде по самия кабел или става и така - направо от запалката към лампата?
1. Ако гледаме схемата на свързване нарисувана на дросела, си сгрешил - и трябва да свържеш жълто зеления кабел към средното гнездо на запалката.
2. Ако гледаме схемата на свързване нарисувана на запалката си свързал всичко правилно, НО според тази схема- дросела ти трябва да е с три извода а не с два като твоя.Ако беше с три средния му извод щеше да се свърже със средния на запалката който си оставил свободен в момента.

Решението е следното - махни жълто зеления кабел който идва от лампата от страничното гнездо на запалката и го свържи към средното гнездо на клемата на запалката.
Ако и така нестане значи, че този дросел не е за този вид запалка или обратното.
ChriS - напреднал
Ок, мерси, ще пробвам довечера.
А иначе дросела е за 70В лампа - като моята.. Но ще пробвам и ще видим :)

П.П. Сега се сетих, че точно това пробвах снощи... Никакъв ефект :?
ChriS - напреднал
Почна да ми писва тоз проектор...
Днеска взех нова запалка, защото предполагах, че в нея беше проблема, пак нищо - още 15лв на майната си, 2 кабела, дето си мислех, че ще свършат работа - и те на майната си..
Досега със всичките средства хвърлени досега щях да си взема същия модел обикновен проектор, ба*и чудото...

Успех на всички, дано имате по-голям късмет от мен!

ЕДИТ: Тъкмо сметнах - дал съм общо 490лв досега...
Някой ако прояви интерес към шрайб-проектор и най-вече към монитор Samsung 150MP с тв тунер да казва, може да си помисля за продажба..
А, и монитор IBM L150P с прекъснати лентови кабели (трябва да се запоят, ама от специалист), както и монитор HP 1502 с изгоряла дънна платка... :lol:

ЕДИТ2: Има напредък - лампата тръгна, проектора е пригоден и за двата вида лампи :)
kikokiko - специалист
ChriS написа:
ЕДИТ2: Има напредък - лампата тръгна, проектора е пригоден и за двата вида лампи :)
Как подкара лампата - по каква схема?
ChriS - напреднал
По схемата, която е на дросела, виж по-долу..
Всъщност така, както ми беше казал ти, само че с друга запалка и благодарение на момчетата от Призма - с фасунга.. Явно високоволтовото напрежение има проблем с голи кабели и трябваше да е малко по-професионално направено ;)
С едно бързо сравнение, халогенната(старата) светеше може би два пъти по-силно от метал-халогенната, но доколкото знам последната светва в пълна мощност след няколко минути, а аз я оставих около минута да свети, така че.. Ако стане и матрицата някой ден ще я тествам като хората.. :)

Прикачен файл

009115679-big.jpg
009115679-big.jpg (13.38 KиБ) Видяна 6973 пъти
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: