Здравейте, от известно време забелязах, че след като пуснат на горният етаж водата на тоалетната чиния, по тръбата на мръсния канал се чува странен звук като ... кап, кап, кап, кап за няколко секунди и спира. Все едно капките падат директно на тръбата, но след като тя е вертикално сложена, нямам представа защо се получава този шум!
И така, след като започне да се чува (дори когато съм и в кухнята) .... кап, кап, кап, отивам в банята, отварям капака (където е водомера), леко натиснам с ръка тръбата настрани и .... шумът спира.
Живея в 8 етажен панелен блок на 4 етаж и бих искал да знам от какво и защо се получава този шум ... и може ли по някакъв начин да се отстрани без да се налага смяна на тръбата.
Банята има основен ремонт и всичко е сменено без щранга.
Ще бъда благодарен на всеки които даде съвет.
И така, след като започне да се чува (дори когато съм и в кухнята) .... кап, кап, кап, отивам в банята, отварям капака (където е водомера), леко натиснам с ръка тръбата настрани и .... шумът спира.
Живея в 8 етажен панелен блок на 4 етаж и бих искал да знам от какво и защо се получава този шум ... и може ли по някакъв начин да се отстрани без да се налага смяна на тръбата.

Банята има основен ремонт и всичко е сменено без щранга.
Ще бъда благодарен на всеки които даде съвет.