• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iarnaudov - помощник
Здравейте,
Никога преди не съм правил бетонна плоча, и за съжаление сефтето ми се очертава да е изключително сложно като изпълнение.
Предстои ми бетониране на мазе - 40кв. метра, което е много трудно достъпно.
При поръчването на готов бетон, ще е възможно да ми го "изсипят" на пътя, или в двора. От там аз трябва да го сваля по около 15 стълби, както и след това да го кача през още 2. Ако за 40кв. метра ми трябват 3-4 кубика, а навън е лято с около 30 градуса горещини, пренасянето му за час и половина 2 ми се струва невъзможно от 3 човека само с колички.
Съответно в момента обмислям 3 варианта.
1. Да поръчвам през няколко часа,или всеки ден в продължение на 3-4 дни по 1 кубик (минимума за доставка) и да ги носим с колички и да го правим на етапи.
2.Вторият вариант е да се поръчва пясък, чакъл и цимент, да се наеме бъркачка и да се бърка на място. Не знам още съотношенията как са, така че този вариант не ми харесва защото може би няма да го направя точно както трябва да е.
3.Казаха ми че имало и някакви стационарни бетонни помпи, които по хоризонтален маркуч изпомпват докъдето е нужно. Намерих фирма, която се занимава с това, но ми казаха че услугата е 600лв, което ми се видя много много неизгодно. Наистина ли е толкова? :?
Та, не знам как да подходя в случая. Ще се радвам да споделите кой би бил най-добрият ми вариант за изпълнението на тази задача. Има ли някакъв оптимален вариант, за който не се сещам?
Всякаква идея ще е от полза. Благодаря предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако може да влезе бъркачка там е най-добре.
При толкова носене, е добре и на ръка да бъркате на място.
Сух материал се носи по-лесно
Изчислете си добре и си подговете основата и нивата... Хидроизолация, арматура...
Ако лежи на земята, може да изливате на части. . Все ак, каква е идеята на тази плоча?
шоп - майстор
чет юли 16, 2020 5:55 pmiarnaudov написа:
Намерих фирма, която се занимава с това, но ми казаха че услугата е 600лв, което ми се видя много много неизгодно. Наистина ли е толкова? :?
Ами толкова е. Винаги гледам да спестя от труд. Миналата година правих 100м2 замазка дебела 8-10 см.
Викнах си фирма с дизелов пуцмастер и след 4 часа си измиха машината, взеха 1500лв и те доволни и аз доволен.

Иначе всички варианти стават...може и земновлажен бетон да си поръчаш, може и с бетонобъркачка. Даже ако и занапред ще бъркаш бетон може да си купиш една за 400-500лв.
gnt69 - майстор
чет юли 16, 2020 5:55 pmiarnaudov написа:
Всякаква идея ще е от полза. Благодаря предварително.
Има и бетоновози с помпа, зависи колко навътре си от оградата, жици, и други препятствия, накрая завършва с маркуч който може да се провре и да се изсипе бетона където му е мястото.
Има и бетоновози с ленти. :partyman:

Ако кажеш откъде си някой може да даде телефон на фирма с такъв бетоновоз.
Sandman - специалист
чет юли 16, 2020 6:31 pmn_a написа:
Ако може да влезе бъркачка там е най-добре.
При толкова носене, е добре и на ръка да бъркате на място.
Сух материал се носи по-лесно....
Подкрепям с две ръце!
Точно така го играх лани и аз, бъркачката вътре и с кофи и количка.
Пропорциите се нагласят, зависи какъв бетон искаш да е.
Аз взех китайска бъркачка за 300 и малко, 160 литрова. Бърка торба цимент с добавките без проблем и само изливаш и разнасяш.
gnt69 - майстор
чет юли 16, 2020 8:24 pmSandman написа:
Подкрепям с две ръце!
Точно така го играх лани и аз, бъркачката вътре и с кофи и количка.
Пропорциите се нагласят, зависи какъв бетон искаш да е.
Аз взех китайска бъркачка за 300 и малко, 160 литрова. Бърка торба цимент с добавките без проблем и само изливаш и разнасяш.
Аз пък харесвам бетоновозите. Не излиза сметката с тия бетонобъркачки освен ако не крадеш пясъка и цимента.
Като сложиш цената на материалите +цената на транспорта+бирата и кебапчетата за апапите и си на червено. :partyman:

Ако има бетонов възел наблизо и е удобно за влизане на бетоновоз сметката излиза.
iarnaudov - помощник
Благодаря за отговорите! Явно ще се насочвам към бетонобъркачката. 30лв на ден нормална цена ли е според вас?
Иначе се намирам в с. Брестник, до Пловдив.
Ако има някой наблизо и има бъркачка - да свирка, ще измислим нещо от което и двамата ще сме доволни!
Sandman - специалист
чет юли 16, 2020 8:33 pmgnt69 написа:
Ако има бетонов възел наблизо и е удобно за влизане на бетоновоз сметката излиза.
Да, ама при мен е греда :-D 200+ метра черен път с денивелация и на места 2 и нещо широк... иначе и аз щях да си го викна готов...
kr1100 - майстор
ПВС тръби ф 200 мм и повече под наклон към мазето. 1 тръба е 4м дълга.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет юли 16, 2020 9:24 pmkr1100 написа:
ПВС тръби ф 200 мм и повече под наклон към мазето. 1 тръба е 4м дълга.
фантазия без граници, а
  • 1
  • 2

Тема "Бетониране на трудно достъпно мазе. Идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: