• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Майстора52 - помощник
ср ное 11, 2020 4:33 pmeleonorvelichkov написа:
ср ное 11, 2020 2:22 pmМайстора52 написа:

Относно "обратните диоди" след индуктивностите, предвиждам след всяка бобина поотделно или на група от тях - Грец и Кондензатор. Мисля, че това ще удържа високите ОЕДС в допустими нива.
Ако греша - поправете ме!
Не е необходимо да слагаш грец, а по един обикновен диод обратно на захранващото напрежение на бобината. А кондензаторът ще ти удължи времето на изключване на бобината и ще е трудно да настроиш периода на превключване на бобините в желаните граници. Аз разбирам тази система като система с махало, което изпада в резонанс като намериш резонансната честота системата ще работи.
И да соленоидите могат и ръчно да се изработят. Ако свържеш двата соленоида да се дърпат един друг не ти трябва да имат пружини.

Просто свързваш двата соленоида към Ардуионото и ги превключваш последователно един след друг на определен период. Може на аналоговия вход на Ардуиното да сложиш потенциометър и да регулиращ чрез него честотата на превключване. Така можеш да си настроиш системата.
Пардон - аз съм разбрал погрешно, че става въпрос за Генераторните Бобини - на които задължително се поставя съответния Грец-кондензаторен филтър.
Другото (подчертаното от твоя пост), което казваш е много важно и ценно, и ще се Провери! Именно то подлежи на дискусия. Точно това ми трябва за Управлението.
hidrazin - майстор
ср ное 11, 2020 10:20 amМайстора52 написа:
...Генератора произвежда ток, като ЕДНА част от този ток отива към Управлението - чрез Ардуино и сензори от типа "Хол-датчик" или "рид ампули, и "разширителни платки" (към Ардуино-то) за Управление на СЕНЗОРИ и РЕЛЕТА.
4. Друга част от произведения от генератора ток отива към ЗАДЕЙСТВАНЕ на Магнитния ПРИНЦИП.
Кръгът на Управлението и Задвижването се "затваря" и, на изхода на Целия Апарат имаме ПРОИЗВЕДЕН ТОК...
И кво от това?
На изхода ще имаш произведен ток който като количество винаги ще е по-малък от внесената на входа механична енргия.
Във варианта Торнадо това е енергията с която клатиш ония две ДжелИза.
Конструкцията ти представлява магнитен преобразовател на възвратно-постъпателно движение във въртеливо.
Колко е удачно и какви са му загубите е отделен въпрос.
Гледам в блогчето си написал:
Основната цел бе създаването на мощен авто-регенериращ се магнито-електрически преобразувател (конвертор), като основна алтернатива за всякакви приложения.
И от къде ще вземе енергия за да се авто-регенерира???
:partyman:
eleonorvelichkov - специалист
чет ное 12, 2020 1:29 pmhidrazin написа:
ср ное 11, 2020 10:20 amМайстора52 написа:
...Генератора произвежда ток, като ЕДНА част от този ток отива към Управлението - чрез Ардуино и сензори от типа "Хол-датчик" или "рид ампули, и "разширителни платки" (към Ардуино-то) за Управление на СЕНЗОРИ и РЕЛЕТА.
4. Друга част от произведения от генератора ток отива към ЗАДЕЙСТВАНЕ на Магнитния ПРИНЦИП.
Кръгът на Управлението и Задвижването се "затваря" и, на изхода на Целия Апарат имаме ПРОИЗВЕДЕН ТОК...
И кво от това?
На изхода ще имаш произведен ток който като количество винаги ще е по-малък от внесената на входа механична енргия.
Във варианта Торнадо това е енергията с която клатиш ония две ДжелИза.
Конструкцията ти представлява магнитен преобразовател на възвратно-постъпателно движение във въртеливо.
Колко е удачно и какви са му загубите е отделен въпрос.
Гледам в блогчето си написал:
Основната цел бе създаването на мощен авто-регенериращ се магнито-електрически преобразувател (конвертор), като основна алтернатива за всякакви приложения.
И от къде ще вземе енергия за да се авто-регенерира???
Енергия има в магнитите.
hidrazin - майстор
чет ное 12, 2020 1:34 pmeleonorvelichkov написа:
Енергия има в магнитите.
Енергия има първия камък който видиш на улицата.
Енергия има и в всяка тухла, керемида, джанта ... или каквото там се сетиш.
Магнитната енергия която има в един постоянен магнит е колкото енергията използвана за намагнитването му при производството.
Минус загубите от енергия при намагнитването му в процеса на производство.
Ако успееш по някакъв начин да му източиш магнитната енергия, то съвсем скоро ще имаш едно обикновено парче метал.
Ай ся с бодра стъпка и към Мазето...
чет ное 12, 2020 3:03 pmhidrazin написа:
чет ное 12, 2020 1:34 pmeleonorvelichkov написа:
Енергия има в магнитите.
Енергия има първия камък който видиш на улицата.
Енергия има и в всяка тухла, керемида, джанта ... или каквото там се сетиш.
Магнитната енергия която има в един постоянен магнит е колкото енергията използвана за намагнитването му при производството.
Минус загубите от енергия при намагнитването му в процеса на производство.
Ако успееш по някакъв начин да му източиш магнитната енергия, то съвсем скоро ще имаш едно обикновено парче метал.
Ай ся с бодра стъпка и към Мазето...
За камъните съм съгласен абсолютно това, че не съм чул да има начин да им се вземе енергията е друг въпрос. А пък в мазето можеш ти да отидеш защо пращаш мене? Ако всички изобретатели разъсаждаваха толкова ограничено все още щяхме да живеем в пещерите.
hidrazin - майстор
чет ное 12, 2020 4:01 pmeleonorvelichkov написа:
За камъните съм съгласен абсолютно това, че не съм чул да има начин да им се вземе енергията е друг въпрос. А пък в мазето можеш ти да отидеш защо пращаш мене? Ако всички изобретатели разъсаждаваха толкова ограничено все още щяхме да живеем в пещерите.
Пращам теб щото се връзваш на оня шушляк от мазето.
Той нищо не е изобретил и няма да изобрети - включително онова недоразумение от клиповете му.
То не може и никога няма да може да произведе енергия която дори да го самоподдържа.
В противен случай би сътворил perpetuum mobile, което е невъзможно и го знае дори всеки полуграмотен.
чет ное 12, 2020 6:06 pmhidrazin написа:
чет ное 12, 2020 4:01 pmeleonorvelichkov написа:
Пращам теб щото се връзваш на оня шушляк от мазето.
Той нищо не е изобретил и няма да изобрети - включително онова недоразумение от клиповете му.
То не може и никога няма да може да произведе енергия която дори да го самоподдържа.
В противен случай би сътворил perpetuum mobile, което е невъзможно и го знае дори всеки полуграмотен.
Аз също му казах още в първия пост, че това нещо според мен няма да работи, но той каза, че според него ще работи и от мен искаше само да му предложа вариант с ардуино, с който да движи магнитите в статора.
Майстора52 - помощник
Хидразине, прави ти чест, че си толкова Скептичен. НИЩО ПОВЕЧЕ!

Вадиш си заключения изсмукани от собствените ти пръсти ... дето е типично само и единствено за децата в бебешка възраст. Когато докараш разбирането си за Магнитите и Магнитната им сила до практика с тях от поне 10 години, ще разбереш, че аз НЕ ИЗТОЧВАМ тяхната сила. На практика НИЩО НЕ ИЗТОЧВАМ ОТ ТЯХ.
Едва след като разбереш това - ако го разбереш, едва тогава ще се захвана да ти обяснявам лично на теб какво правя, какво съм направил и какво ще правя.
Що се отнася до Мазето.нет - там е пълно с "разбирачи" от твоето ниво - които само приказват, а нищо не правят, не са направили и няма да направят... Просто не им остава време от дрънкане на глупости.

Иначе пиши, чеши си крастата... и ще разбереш, че на мен твоето състояние ми е също толкова смешно, колкото това на "чешещите се поклонници поръсени с прах за сърбеж, от немския Хитър Петър" в произведението "Тил Уленшпигел"...
Чеши се братко! Пък дано ти мине сърбежът!
hidrazin - майстор
пет ное 13, 2020 7:28 amМайстора52 написа:
... Когато докараш разбирането си за Магнитите и Магнитната им сила ...
Няма какво да докарвам. Пък и магнитите и магнитната се пишат с малка буква.
И филмът с магнитите е приключил преди много години. Само шепа клиенти на Курило още се взират в МАГНИТИТЕ.
Щото само тяхната тайнственост е по-голяма от тяхната сила ... за тези дето не са ходили на училище. :lol:
Аре бегом към мазето.
Майстора52 - помощник
пет ное 13, 2020 9:03 amhidrazin написа:
пет ное 13, 2020 7:28 amМайстора52 написа:
... Когато докараш разбирането си за Магнитите и Магнитната им сила ...
Няма какво да докарвам. Пък и магнитите и магнитната се пишат с малка буква.
И филмът с магнитите е приключил преди много години. Само шепа клиенти на Курило още се взират в МАГНИТИТЕ.
Щото само тяхната тайнственост е по-голяма от тяхната сила ... за тези дето не са ходили на училище. :lol:
Аре бегом към мазето.
КАТО ЦЯЛО - ИЗКАЗВАНИЯТА ТИ В ТАЗИ ТЕМА БУДЯТ САМО СМЯХ! - И СЪЖАЛЕНИЕ!
И не ме пращай в мазето.нет, защото с "майстор-Тричковци" не ми се занимава.

"Там където ти отиваш, аз оттам се връщам"!

Що се отнася до главните и малки букви, които използвам, ти въобще не разбираш причината за това... прочети предното изречение!
С една дума може да се определи твоето присъствие тук - СПАМЕР!
Евентуално - форумен ТРОЛ!
Бегай ти в мазето! - там са ТВОИТЕ СЪПОДОБНИ!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Употреба на микроконтролер Ардуино Уно R3 за управление функциите на Магнитен Преобразувател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: