ср ное 11, 2020 4:33 pmeleonorvelichkov написа:Пардон - аз съм разбрал погрешно, че става въпрос за Генераторните Бобини - на които задължително се поставя съответния Грец-кондензаторен филтър.ср ное 11, 2020 2:22 pmМайстора52 написа:Не е необходимо да слагаш грец, а по един обикновен диод обратно на захранващото напрежение на бобината. А кондензаторът ще ти удължи времето на изключване на бобината и ще е трудно да настроиш периода на превключване на бобините в желаните граници. Аз разбирам тази система като система с махало, което изпада в резонанс като намериш резонансната честота системата ще работи.
Относно "обратните диоди" след индуктивностите, предвиждам след всяка бобина поотделно или на група от тях - Грец и Кондензатор. Мисля, че това ще удържа високите ОЕДС в допустими нива.
Ако греша - поправете ме!
И да соленоидите могат и ръчно да се изработят. Ако свържеш двата соленоида да се дърпат един друг не ти трябва да имат пружини.
Просто свързваш двата соленоида към Ардуионото и ги превключваш последователно един след друг на определен период. Може на аналоговия вход на Ардуиното да сложиш потенциометър и да регулиращ чрез него честотата на превключване. Така можеш да си настроиш системата.
Другото (подчертаното от твоя пост), което казваш е много важно и ценно, и ще се Провери! Именно то подлежи на дискусия. Точно това ми трябва за Управлението.