preslav написа: Шумоизолирането си е цяла наука и вероятно опипом няма да се получат нещата. Въпреки всичко можеш да опиташ да обработиш вътрешните повърхности с високотемпературен силикон. Според мен не е нужно да се стремиш да разнесеш силикона равномерно, дори по-добре би било ако остане на ивици с различна дебелина, където може повече, където няма място по-малко т.е. нанасяш различни по размер и форма "червейчета". Ако не постигнеш желания резултат можеш да отстраниш червеите и да пробваш по друг начин.Да, така е, това със силикона ми се струва много грубо като изпълнение, не че ще я гледам отвътре, но целта е да не я превърна в руска атомна бомба отвътре.
radius написа: Брейй, ама тя вярно е с антикварна стойностАми те и новите кафемашини имат отвори, най-малкото да се проветряват, защото от високата температура и от хапката с кафето циркулира влага, която не е хубаво да се задържа вътре.. При положение, че има и разни отвори отстрани, не виждам какво ще постигнеш с изолация на панели.
чет дек 03, 2020 6:02 pmzz_stefanov написа: Вече всеки който се оплаква от някакъв шум, ще го питам в какво живее.Хаха
Един търси с 2 dB по тих хладилник, друг му вибрира плочата отгоре, сега кафе машина.
На първия вече се оказа, спи в дневния тракт при хладилника.
Ти в какво си?
PS: Дали новите машини са по тихи от тази или смe станали прекалено раздразнителни.

Разбрира се я отворих да разгледам...Основно корпуса ѝ е предимно пластмасов и има стиропорени елементи, където е празно, без да се допират до частите. При мен всички части за закачени директно за металния корпус (който е 2мм дебела ламарина) и всички елементи са голи като пушка вътре в кутията.
----
обмислям вариант за микропореста гума, която да залепя по страниците, като съответно направя място на дупките на панелите, за проветрение.