• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
floydogi - специалист
Ааа, чак 50 е изхвърляне. В момента седя пред бюро от 25 ПДЧ, 180 х 70 см, крака, страници, и напречна подпора между страниците, която е на 50 см от предния край. Ми доволно здраво е, като имаш предвид, че на него има компютър с монитор, лаптоп, и мултифункционално устройство, което тежи около 25 кг. Ааа, и една саксия с цвете.
При теб проблема е този ъгъл, който искаш да сътвориш. Най-здраво ще стане от 2 плота един до друг, подходящо хванати един за друг и подходящо подпряни отдолу, като съответно наместиш краката така, че да ти е удобно.
Antonii - майстор
Във фирмите за разкрой могат и да ви слепят два плота един върху друг, така ще стане 36мм и ще е по-здраво от монолитен плот с тази дебелина.
А отворите за дибли не е толкова трудно да си ги разпробиете, просто ви трябва една бургия за дърво Ф8 и малко мерене.
пет дек 11, 2020 9:38 pmAntonii написа:
Във фирмите за разкрой могат и да ви слепят два плота един върху друг, така ще стане 36мм и ще е по-здраво от монолитен плот с тази дебелина.
А отворите за дибли не е толкова трудно да си ги разпробиете, просто ви трябва една бургия за дърво Ф8 и малко мерене.
Благодаря на всички за предложенията.
Върнах се пак на 18 мм с нов чертеж - https://smallpdf.com/result#r=4cedbb46f ... e-document

3 по-здрави опорни точки и 3 във въздуха. На тези във въздуха мисля да добавя един триъгълник 45 градуса, който да пренася част от товара, още не съм сигурен с какви размери(в розово на примерната снимка по-долу).

Страничните правоъгълни опори достатъчно здрави ли са? Трябва ли да им добавя обков или 1 напречен рафт за здравина?
Въздушните опори, доколко ще работят в този вид + 45 гр. триъгълник с дължината на правата им част, съответно 200 и 400 за двете страни.
На снимката е в единия край, мисля да е в средата - https://ibb.co/z7ysBn4
iliya_i - майстор
съб дек 12, 2020 7:46 amSimeonB написа:
Въздушните опори, доколко ще работят в този вид + 45 гр. триъгълник с дължината на правата им част, съответно 200 и 400 за двете страни.
Ами никак няма да работят, защото долният ъгъл не е осигурен против сгъване. Това отнема напълно смисъла от долната хоризонтална част на пода.

По-горе някой подсказа - тънка (7-10 см) ивица от плоскост, на 30-50 см от предния край, по цялата дължина под плота, закрепена за страничните крака, които също са от плоскост, а не от сгъващи се кутии. Кутията е стабилна, само ако има напречно дъно.
съб дек 12, 2020 8:38 amiliya_i написа:
съб дек 12, 2020 7:46 amSimeonB написа:
Ами никак няма да работят, защото долният ъгъл не е осигурен против сгъване. Това отнема напълно смисъла от долната хоризонтална част на пода.

По-горе някой подсказа - тънка (7-10 см) ивица от плоскост, на 30-50 см от предния край, по цялата дължина под плота, закрепена за страничните крака, които също са от плоскост, а не от сгъващи се кутии. Кутията е стабилна, само ако има напречно дъно.
Мислех за напречна ивица отпред, но целта ми е бюрото е да ниско - между 63 и 67 см, ако я сложа тази ивица, тя ще ми пречи.
Мога да подсигуря и долния ъгъл. В кутиите също ще сложа нещо напречно, харесва ми повече с някакъв вид кутия отколкото с вертикална страница.

ПС: напречната ивица ако е двойна, две слепени 5см ще вършат ли достатъчно работата? И с 45 pocket hole да ги свържа към кутиите?
iliya_i - майстор
съб дек 12, 2020 9:06 amSimeonB написа:
... харесва ми повече с някакъв вид кутия отколкото с вертикална страница.
Онова, дето го показа по-напред е с крака - рамки от стоманени заварени профили.
Правиш ли разлика между стомана и ПДЧ?
  • 1
  • 2

Тема "Бюро без дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: