съб яну 05, 2019 10:13 pmlov написа: То поначало със сребърния феролит сам си си сложил таралежа в гащите. Цинково покритие и сребърен феролит са две несъвместими неща. Просто си предизвиквал корозията допълнително.Напълно съм съгласен с това мнение!
- 1
 - 2

Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.

17 мнения в "боядисване на поцинкована ламарина за покрив."

stridata 

- специалист			

Според мене твоя "процес" е необратим! Продължи си по старому! Ще ти излезе повече от нова ламарина да изчистиш старата боя, да спреш ръждата, да минеш със Zinga и да боядисаш! Няакво гумирано покритие единствено би ти отменило пребоядисването, ако почистиш добре старата боя, но ръждата ще съсипе покрива рано-късно.

kr1100 

- майстор			

нед апр 04, 2021 10:07 pmerg написа:..."Солите на цинка реагират с алкидните бой образувайки мехури под боята, както и много слаба адхезия и люпене."пон яну 07, 2019 11:01 amMwvrati написа:Защо?съб яну 05, 2019 10:13 pmlov написа: То поначало със сребърния феролит сам си си сложил таралежа в гащите. Цинково покритие и сребърен феролит са две несъвместими неща. Просто си предизвиквал корозията допълнително.Напълно съм съгласен с това мнение!

kozl 

- майстор			

пон апр 05, 2021 3:55 pmkr1100 написа:Има нещо такова с алкидните бои в-у цинковите. Аз пробвах на колата и навсякъде кудето в-у цингата покрих с автоемайлак се олюпи. Там дето беше само цинга изкара доста докато тръгне пак ръжда.нед апр 04, 2021 10:07 pmerg написа:..."Солите на цинка реагират с алкидните бой образувайки мехури под боята, както и много слаба адхезия и люпене."пон яну 07, 2019 11:01 amMwvrati написа: Напълно съм съгласен с това мнение!lov написа: То поначало със сребърния феролит сам си си сложил таралежа в гащите. Цинково покритие и сребърен феролит са две несъвместими неща. Просто си предизвиквал корозията допълнително.Защо?

erg 

- помощник			

пон апр 05, 2021 3:55 pmkr1100 написа:Оргахим препоръчват за финишен слой върху цинковия грунд "Леко емайллак бързосъхнещ", което си е алкидна боя. При мене никаква адезия и люпене се получи с акрилен спрей върху цинков грунд също спрей. А сребърният феролит върху Протекта Цинк 95% държи добре. Не знам, дано да изкара дългонед апр 04, 2021 10:07 pmerg написа:..."Солите на цинка реагират с алкидните бой образувайки мехури под боята, както и много слаба адхезия и люпене."пон яну 07, 2019 11:01 amMwvrati написа:Защо?
Напълно съм съгласен с това мнение!

erg 

- помощник			

пон апр 05, 2021 5:49 pmkozl написа:Странно, аз използвах за колата Протекта Цинк и сребърен феролит върху двигателя и автоемайллак върху каросерията, и няма люпене.пон апр 05, 2021 3:55 pmkr1100 написа:Има нещо такова с алкидните бои в-у цинковите. Аз пробвах на колата и навсякъде кудето в-у цингата покрих с автоемайлак се олюпи. Там дето беше само цинга изкара доста докато тръгне пак ръжда.нед апр 04, 2021 10:07 pmerg написа:..."Солите на цинка реагират с алкидните бой образувайки мехури под боята, както и много слаба адхезия и люпене."
Защо?
https://www.orgachim.bg/wp-content/uplo ... a-Zinc.pdf
- 1
 - 2

Тема "боядисване на поцинкована ламарина за покрив." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература