пон юли 18, 2022 12:12 ammartin31hv написа:нед юли 17, 2022 10:30 pmgogo7777 написа:Слушайте малко, а вие сега погледнахте ли темата? Има ъпдейт! Защо ме удари тока знаете ли? Защото се доверих сляпо на някав бай @уй дето уж бил техник и ми вързал фаза на заземяващия кабел. Ей затова ме удари ток! А и знаете ли още какво оказа се, че същия този идиот е пуснал и на втория кабел към фурната и котлона пак фаза на заземяващия кабел и добре, че си проверих корпуса на фурната и се усетих да си разкача кабела. Та като не знаете не говорете много. Ако правя нещо аз поне ще си проверя нещата. Дано и вие не сте от тези техници и да си гледате работата добре. Имаш трижилен прост кабел оцветен за малумни направен КАФЯВО, СИНьо и ЖЪЛТО. Защо подяволите ако си кадърен техник ще пуснеш фаза на жълтия кабел.нед юли 17, 2022 10:03 pmiliya_i написа: Новоселски, ти чете ли му другата тема?Тоя си прави ташак......що му се връзвате?
Колко пъти там го удари тока, щото пипа работи, дето не знае какво прави, пък после хвърля вината на други.
Ами в случая можеше да провери къде ... какво преди да пипа.
Ако не си, ето я. viewtopic.php?f=11&t=68399
Явно човека си има ...... проблеми със себе си.
![]()
Ми като ти гледам снимките от другата тема няма свързани по 2 проводника към предпазителите. Така че твърдението "същия този идиот е пуснал и на втория кабел към фурната и котлона пак фаза на заземяващия кабел" не е точна така.
И явно ти не си четеш темата, а само я ъпдейтваш. Ама така сме ний писателите у този форум

Много вероятно е земното в апартамента ти да е фалшиво и за това да те пердаши тока, а ти да псуеш по ел.техниците.
Провери ли с пробна крушка дали ще светне м-у нула и защитен проводник?
Ако не знаеш как, значи не требе да бараш в тоците на бойлера, чекай техника и първо го накарай да провери земното в таблото.