Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kozl - майстор
пон юли 18, 2022 12:12 ammartin31hv написа:
нед юли 17, 2022 10:30 pmgogo7777 написа:
нед юли 17, 2022 10:03 pmiliya_i написа:
Новоселски, ти чете ли му другата тема?
Колко пъти там го удари тока, щото пипа работи, дето не знае какво прави, пък после хвърля вината на други.
Ами в случая можеше да провери къде ... какво преди да пипа.
Ако не си, ето я. viewtopic.php?f=11&t=68399
Явно човека си има ...... проблеми със себе си.
Тоя си прави ташак......що му се връзвате?
:drinkers:
Слушайте малко, а вие сега погледнахте ли темата? Има ъпдейт! Защо ме удари тока знаете ли? Защото се доверих сляпо на някав бай @уй дето уж бил техник и ми вързал фаза на заземяващия кабел. Ей затова ме удари ток! А и знаете ли още какво оказа се, че същия този идиот е пуснал и на втория кабел към фурната и котлона пак фаза на заземяващия кабел и добре, че си проверих корпуса на фурната и се усетих да си разкача кабела. Та като не знаете не говорете много. Ако правя нещо аз поне ще си проверя нещата. Дано и вие не сте от тези техници и да си гледате работата добре. Имаш трижилен прост кабел оцветен за малумни направен КАФЯВО, СИНьо и ЖЪЛТО. Защо подяволите ако си кадърен техник ще пуснеш фаза на жълтия кабел.

Изображение

Ми като ти гледам снимките от другата тема няма свързани по 2 проводника към предпазителите. Така че твърдението "същия този идиот е пуснал и на втория кабел към фурната и котлона пак фаза на заземяващия кабел" не е точна така.
И явно ти не си четеш темата, а само я ъпдейтваш. Ама така сме ний писателите у този форум :-D
Много вероятно е земното в апартамента ти да е фалшиво и за това да те пердаши тока, а ти да псуеш по ел.техниците.
Провери ли с пробна крушка дали ще светне м-у нула и защитен проводник?
Ако не знаеш как, значи не требе да бараш в тоците на бойлера, чекай техника и първо го накарай да провери земното в таблото.
martin31hv - специалист
пон юли 18, 2022 7:42 amkozl написа:
пон юли 18, 2022 12:12 ammartin31hv написа:
нед юли 17, 2022 10:30 pmgogo7777 написа:

Тоя си прави ташак......що му се връзвате?
:drinkers:
Слушайте малко, а вие сега погледнахте ли темата? Има ъпдейт! Защо ме удари тока знаете ли? Защото се доверих сляпо на някав бай @уй дето уж бил техник и ми вързал фаза на заземяващия кабел. Ей затова ме удари ток! А и знаете ли още какво оказа се, че същия този идиот е пуснал и на втория кабел към фурната и котлона пак фаза на заземяващия кабел и добре, че си проверих корпуса на фурната и се усетих да си разкача кабела. Та като не знаете не говорете много. Ако правя нещо аз поне ще си проверя нещата. Дано и вие не сте от тези техници и да си гледате работата добре. Имаш трижилен прост кабел оцветен за малумни направен КАФЯВО, СИНьо и ЖЪЛТО. Защо подяволите ако си кадърен техник ще пуснеш фаза на жълтия кабел.
Съгласен съм с теб и с всички други съфорумници и с тока шега не бива, но както казах не пипам в таблото и там е работата на техника. Аз сгреших като не извиках техника да свърши всичко от до и сега бера ядове, защото трябва да намеря кадърен човек, които ако може да пооправи нещата.

Само да кажа, че и на двата кабела към проточния бойлер и към фурната ги свърза ТЕХНИК №1, които плюя. След това дойде ТЕХНИК №2 и ми оправи кабела към бойлера и ми каза, че ТЕХНИК №1 е разменил нещо кабелите или незнам какво е направил... Попита ме за кабела към фурната дали всичко е наред и аз го подведох, но като си монтирах чекмеджето под фурната и ми дойде да акъла да провера с фазомера фурната. Като допрях на челото на метала няма фаза, но като допрях на корпуса отдолу под вратата на страницата 220...
Та както и да е аз ще се оправя няма да пипам всичко сам просто пиша тук, тъй като така и така съм отворил темата.

Изображение

Ми като ти гледам снимките от другата тема няма свързани по 2 проводника към предпазителите. Така че твърдението "същия този идиот е пуснал и на втория кабел към фурната и котлона пак фаза на заземяващия кабел" не е точна така.
И явно ти не си четеш темата, а само я ъпдейтваш. Ама така сме ний писателите у този форум :-D
Много вероятно е земното в апартамента ти да е фалшиво и за това да те пердаши тока, а ти да псуеш по ел.техниците.
Провери ли с пробна крушка дали ще светне м-у нула и защитен проводник?
Ако не знаеш как, значи не требе да бараш в тоците на бойлера, чекай техника и първо го накарай да провери земното в таблото.
krasi92 - майстор
Една полезна тема. Поуката е да не пипаш дето не разбираш. Кои разбрал разбрал. Кои не разбралл да си го пере тока.
hidrazin - майстор
Бах ти и тъпанарите ‘дет се навъдиха…
Но оня Горе си знае работата.
Всяка година си прибира по няколко такива във вечните електрически … небеса.
Кофтито е че понякога прибира от родата на тъпанара - жени, деца…
:partyman:

Тема "Свързване на ключ на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: