• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kopaiko - специалист
Здравейте.Имам пералня бош wok2431,дава ми грешка 07.Не тръгва или ако тръгне накрая не центрофужи,поне два пъти тръгва помпата но не тръгва центрофугата и изписва грешката.При пускане без дрехи тръгва,пускам помпата пак тръгва пускам центрофуга тръгва.С дрехи въобще не се опитва да тръгне мотора на центрофуга.Проверени са помпа,датчик на дъното за наличие на вода,заключвалката на вратата.Незнам вече къде да търся.
MamaMy - майстор
Магнита отзад на мотора виж. Някой път се отлепя и не отчита вярно оборотите.
kopaiko - специалист
На панела излизат и мигат периодично ту надписа 07 ту трите диода горе,в линковете горе не виждам такава грешка а само комбинация от диодите.
Прикачен файл:
387338986_806890908109720_6960064832268645821_n.jpg
Прикачен файл:
387331963_634634468845021_4934823125513089149_n.jpg
От горния линк, който Емовлаха се е потрудил да изрови.

"Код на грешка 7 - Капакът на барабана е отворен

Този код за грешка може да не се появи около минута, след като наистина стартирате пералнята, но вратата или капакът на барабана могат да бъдат затворени и програмата да се рестартира.

Ако грешката продължава, може да има повреда в заключващия механизъм на вратата или барабана или ключалката на вратата."
kopaiko - специалист
Пак ще проверя заключващия механизъм ,веднъж го свалях разглобих го изглежда добре.Не знам на капака на самия барабан вътре да има някакъв датчик. При последната проба пералнята тръгна взе дапълни вода и като превключих на изпомпване пак даде грешката.
kopaiko - специалист
Май ще излязат четките,едната е свършила.Искам да сменя и лагерите но как да сваля ремъчната шайба,запресована е.
kopaiko - специалист
Chefo 77 и майстора от бош сервиз Варна познаха.Смених четките и всичко си дойде на мястото.Благодаря на всички за помоща.
  • 1
  • 2

Тема "Грешки на пералня Бош" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: