Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
chapara - майстор
пон юли 29, 2024 4:26 pmНиколов Н. написа:
И за дизайна може да се помисли. Но пък по тази логика,най-добре е да смени апартамента.
Глупости, това може да е твойта логика! Мести се ревизията, или се вади от помещението. Примерно, банята има обща стена с коридора. Отваря се за сверка от към съседно помещение, а не към банята. Мести се душ кабината. Въпрос на проектиране.

Сега не ми започвай, ама там ще има портманто и тем подобни, защото не обичам да залитам в глупости. Казах - наелон.
chapara - майстор
Сетих се за един сходен случай, защото питащия сега решава нещата и не е свършен факт.
Викаха ме преди време, защото в коридора имаше капилярна влага, която беше осезаема около банята. Първи етаж, винаги ледени тръби на студената вода. Ревизията в кабината и слаба вентилация. Премонтирахме водомерите. След седмица никакви промени. Оказа се страхотен конденз от къпане, по тръбите. Шахтата замонолитена м/у етажа и мазета. Голямия шанс се оказа че неговото мазе е точно от долу. Отворихме шахтата и след време изсъхна.
Изводите са за вас.
Николов Н. - специалист
Прав си,най-добре ще е с наЙлон и тиксо.
Изображение
Изображение

За хора с ръчички, но пестеливи, може и с П профили.
Николов Н. - специалист
чапара написа: "А дизаѝна, да не се разпознава къде е, къде отива😄😁😁😁
То такива похлупаци, може да се измислят хиляди."
Номера е да не се разпознава т.е.: да не се вижда! :finga:
пон юли 29, 2024 8:11 pmНиколов Н. написа:
чапара написа: "А дизаѝна, да не се разпознава къде е, къде отива😄😁😁😁
То такива похлупаци, може да се измислят хиляди."
Номера е да не се разпознава т.е.: да не се вижда! :finga:
Да, бат кемал, знаем какво е написал Чапара.
Аз предлагам друго. Нещо против?!
Николов Н. - специалист
Трифонов, нещо бъркаш . Проблема с този човек си е твой. Нямам навика да споря за глупости. :partyman:
chapara - майстор
пон юли 29, 2024 9:58 pmНиколов Н. написа:
Трифонов, нещо бъркаш . Проблема с този човек си е твой. Нямам навика да споря за глупости. :partyman:
Ти ли спориш за глупости, ти не спориш, а пишеш глупости, ай сикана, ако знаеш за кво става дума. Поредния и...т, ще го преживея. Аз не се изживявам, аз съм го преживявал, така че скрий се в хралупата!!!
chapara - майстор
Пуснах картинка-закачка, отговори де? Това иска клиента, а твоите простотии ги изрови от кариеса си, дори не можеш да го обясниш, камо ли да изпълниш, тотал фейк.
Къде съм аз, къде си ти, или мнения правим😀😃😁😁😁😁😁
kozl - майстор
пон юли 29, 2024 7:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
...........................................................................................
Поръчвал съм и съм от варненска фирма алуминиеви конструкции за рев.врати. Доста по-елегантни и с опция за вграждане на плочка в рамката на вратичката.
Минаха през прахово боядисване и ги монтирах при малкия ми син. Може да се уплътнят с доработка. Аз ги уплътних основно да не преминава въздух през тях, защото щранга работи като въздуховод поради неуплътнени преминавания на тръбите.
Мисля че съм поствал снимки във форума, но не помня къде.

Големия каза твърдо нье на рамковите вратички и скоро поствах снимка на неква "мебелна" собствена изработка. Обаче без никаво уплътнение - на отворена фуга за да работи магнитния, пуш шнапер.

Много подходящо прозрачно тиксо 3М продават в Лидл. Става за уплътняване и срещу водни пръски. Аз си бях залепил вратата на Партнера след като ме удариха и я покривиха. Не можеше да уплътнява и влизаше вода при дъжд. До изчакване на ремонта я направих неотваряема, облепена при фугите с това тиксо и така си ползвах баничарката, вътре суха при дъжд..
Същото тиксо свърши работа и при рев.вратичка от плочка с магнити на колега. При него от фугите влизаше смръдня. И там верт.щранг работеше като въздуховод.

Тема "ревизия за водомер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: