Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanovbg - майстор
Може да се пробва фугите на плочките отгоре да се обработят със водно стъкло. Би трябвало да намали водата дето прониква през тях. А тавана да се грундира с дълбоко проникващ грунт.
kozl - майстор
Има фирми, които правят изолация от към негативната страна на проникване на водата. какъвто е случаят при вас.
Могат да направят и на тавана и на стените. Но стените трябва да са на бетон. Всякакви покрития - мазилка шпакловка трябва да се премахнат.
И все пак това в ЕС (етажна собственост) ли е?
Ако да - поправката на хидроизолацията е ангажимент на ЕС. ЕС трябва да се заеме с това. Водата проникваща в стоманобетоновата плоча над мазето засяга конструкцията на сградата и всякакви начини за спасение от ронещи се неща от тавана няма да защитят конструкцията.
Водата влиза между стената и плочата, около метър преди прозореца, вижда се.
Една снимка отвън!
miroki - майстор
Колко метра са тези плочки над мазата, че ще е проблем. Само се сменя наклона.
Но както казаха, снимката отвън.
На едно събрание в блока за разрешение и всички ще са весели, че има кой да я свърши.
Не влиза през плочките, а наклона вероятно си е както трябва.
Някъде по края е. Завършека на тротоара по ръба не е донаправен като хората или е компрометиран в последствие.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед ное 03, 2024 2:02 pmdyodi написа:
Здравейте!...

:-) А какво стана с прага?
dyodi - специалист
Като видях тази сутрин навалицата от съвети, много се трогнах, сърдечно благодаря на всички за проявената съпричастност, която ме стопли и окуражи. Ще имам предвид всички коментари по-горе и ще ги обсъдя с майстора, който ще работи по избата. Ако не ме беше подсетил Трифон П.Триф
Прикачен файл:
а1-IMG_20241105_101255.jpg
Прикачен файл:
а2-IMG_20241105_102526.jpg
Прикачен файл:
а3-IMG_20241105_102723.jpg
онов, нямаше да се сетя да направя снимки отвън – ето ги снимките, от тази сутрин са.
Ахааа!!!
Парапета задържа водата. Отводнителни отвори по периметъра или в най ниската част.
Предполагам пропуска е между плочките и стеничката.
Влагата се е разпространявала от края на тавана към средата. Съдя по петното отвътре.
При всички случаи трябва да се ремонтира целият тротоар.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт ное 05, 2024 12:05 pm, променено общо 2 пъти.
dyodi - специалист
вт ное 05, 2024 11:50 amТрифон П.Трифонов написа:
Ахааа!!!
Парапета задържа водата. Отводнителни отвори по периметъра или в най ниската част.
Влагата се е разпространявала от края на тавана към средата. Съдя по петното отвътре.
Благодаря, че ме подсетихте да направя снимки отвън. :heart: Виждат се и цепнатини в основата на парапета.
вт ное 05, 2024 12:02 pmdyodi написа:
вт ное 05, 2024 11:50 amТрифон П.Трифонов написа:
Ахааа!!!
Благодаря, че ме подсетихте да направя снимки отвън. :heart: Виждат се и цепнатини в основата на парапета.
нед ное 03, 2024 3:34 pmchapara написа:
Трябва да се разкрие бетона и да се направи битумна хидроизолация, може и в комбинация с топлоизолация, после да се възстановят нещата от горе.
Иначе всичко друго е губене на време и трошене на пари!
Дано има възможност за топлоизолация!

Тема "Хидроизолация на таван на изба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: