• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
5kof - специалист
нед фев 16, 2025 10:12 amn_a написа:
Няма ли тасове за ваще коли, бре :-)
17 цола стоманени джанти не съм срещал. Иначе бих взел един комплект, почистил и боядисал. Връзвам зимните гуми, а летните на алуминиеви. Но за сега не откривам стоманени 17 цола.
нед фев 16, 2025 2:15 pm5kof написа:
нед фев 16, 2025 10:12 amn_a написа:
Няма ли тасове за ваще коли, бре :-)
17 цола стоманени джанти не съм срещал. Иначе бих взел един комплект, почистил и боядисал. Връзвам зимните гуми, а летните на алуминиеви. Но за сега не откривам стоманени 17 цола.
Изображение
Изображение
Тасове, цолаж и джилязу да искаш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед фев 16, 2025 2:15 pm5kof написа:

Не знам къде искаш да ги срещнеш. Гледам, в продавалниците има
MamaMy - майстор
Преди няколко години търсех 15'' железни за Омега, но се оказаха голям кът. Тези коли заводски са излизали с алуминки. По тия години обаче все още са имали резервни гуми на железарки. Купих 3 резервни за да си направя зимен комплект. Излязоха ми на цената на запазени алуминки, но си начесах крастата. На сегашните коли няма и резервни гуми, а 4 компресора няма да ти свършат работа :wink:
нед фев 16, 2025 7:12 pmMamaMy написа:
...На сегашните коли няма и резервни гуми, а 4 компресора няма да ти свършат работа :wink:
От скоро виждам в Кауфланд "Авариен комплект" на Осрам.
Изображение
kozl - майстор
Аз си боядисвах джантите на предишното пежо няколко пъти.
Със спрей и след зимния сезон пак за боядисване.
С 3в1 същото, но пък след боята изглеждаха супер, защото боята имаше графит ефект.
Един железар ме снабди с некакво мазило съдържащо преобразувател на ръжда. След механично изтъргване на ръждата пръсках с "мазилото". Оставях докато се втвърди. Ръждата ставаше черна и лакирана. После пръсках с двукомпонентно акрилна боя мин. два пъти.
Така изкараха най-дълго без следващо боядисване.
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на ламаринени джанти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: