вт мар 25, 2025 8:48 amkozl написа: Аз не се съмнявам, а от години го наблюдавам този ефект.Аз не се оправдавам, напротив неудобствата са за мен. Сега трябва да се занимавам с майстори, Техем, дела и т.н. Всичко това при положение, че водомерите са на Техем, монтирани са от тях м.август 2023 г. и очевидно никой не е намерил за нужно да монтира възвратен клапан. Аз не съм специалист ВиК, за да ги знам тези неща. Установих го като исках да подам самоотчет към Софийска вода. Предходния ми самоотчет беше през м.октомври 2024 г. и нямаше проблем. Аз откъде да знам какво може да се случи.
Може би имам и профи изкривяване, защото над 20 г. съм управител ЕС.
При едни се получава поради неизправност и без да разберат, при други от безхаберие, трети го правят напълно умишлено.
Тук при нас стойността на подгряване на 1 куб.м. топла вода клони към 20 кинта, срещу 3,50 за студената вода.
В наша ЕС един водомер беше върнал показанията с 400 куб.м. за 2 години. Още на първата година топ.счети го хванал, че водомера върти наопаки и го пуснали на база и така проблема е решен. Ама за кого![]()
А тези комшии дето са се изкъпали с 400 кубика студена вода и са я платили като затоплена![]()
И в тази тема авторът се притеснил за себе си, а тва че е комшиите са получили шоков душ, не го друса. Тва е ЕС![]()
gujio не се оправдавай с предишния собственик. Монтирай обратни клапи на топлата вода и ги сменяй през макс.5 години.
ОК ще те защитават теб от глоби, а комшиите от шокови душове.
Вече знаеш, действай като знаещ.
А защо от Техем не са монтирали ОК, попитай тях.