• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lutchezar - майстор
Кажи колко квадрата, каква изолация и какво изложение, ще споделя моя опит с мобилни климатици. Имам 7/9/12, научих им всички плюсове и минуси, понякога има някакъв смисъл.
miliad - майстор
Споменаваш двукрила врата?
Сменяш целият стъклопакет на пасивното крило с панел в който си пробиваш отвора.
Стъклопакета го съхраняваш някъде и като си тръгваш го връщаш на място.
Така не променяш нищо по конструкцията

Желателно е тази процедура да се направи от дограмаджия.
zz_stefanov - майстор
Като ще ползваш тоя дрънкалник само за оглаждане, направи фиксатор да държи вратата открехната колкото да минава тръбата и си уший чохъл, който да закрива отвореното.
Колкото не са ти разрешили да дупчиш стените, толкова и няма да ти разрешат да преустройваш дограмата. Сменяй хазяите.
нед апр 27, 2025 9:39 pmiliya_i написа:
нед апр 27, 2025 8:18 pmPire написа:
нед апр 27, 2025 2:48 pmiliya_i написа:
А да се преправя вратата разрешиха ли ти?
Според мен с нормален климатик ще се нанесат по-малко поражения, от колкото с преправяне на вратата.
Най-малкото ще трябва да и се монтира нов напречен профил и да се отрежат стъклодържателите.
И като се изнесеш от квартирата ще трябва да се прави нова врата.
Сигурен ли се, че хазяите не са против това?
Аз точно за това питам.Дали да направя едно цяло крило дограма със стъклопакет или ще е по леко да направя варианта с по малък стъклопакет и пластмаса отдолу .И въобще дали мога да направя на двукрила врата само едната страна и да си я сменя.Пък като му дойде времето просто да си върна старата врата.
Ти със сигурност не можеш. Най-малко профилите и обкова трябва да са точно същите. Потърси фирма която да ти я направи.

Но имай в предвид, че за такъв климатик трябва да има голям приток на външен въздух. Колкото изкарва, толкова трябва и да се вкарва отнякъде. Ефективността му пада по тази причина, а не заради липсата на изолация при пердетата. И пердетата определено биха ти решили проблема както с вратата, така и с външния въздух. А загубите при врата или перде ще са почти същите.
Благодаря много!
Това мисля ,че ми стига като отговор!
пон апр 28, 2025 4:34 ammiliad написа:
Споменаваш двукрила врата?
Сменяш целият стъклопакет на пасивното крило с панел в който си пробиваш отвора.
Стъклопакета го съхраняваш някъде и като си тръгваш го връщаш на място.
Така не променяш нищо по конструкцията

Желателно е тази процедура да се направи от дограмаджия.
Благодаря!
вт апр 29, 2025 5:32 amPire написа:
пон апр 28, 2025 12:01 amLutchezar написа:
Кажи колко квадрата, каква изолация и какво изложение, ще споделя моя опит с мобилни климатици. Имам 7/9/12, научих им всички плюсове и минуси, понякога има някакъв смисъл.
Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13
Изолацията е мисля стабилна около 10 см.
Помещението около 22 кв.м
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на стъклопакет или цяла врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: