Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Ал_ - специалист
чет юни 26, 2025 1:48 pmstefanjor написа:
положение обърнато "V"
Уби ме :eek:
chapara - майстор
Госпожата или госпожица според мен, нормално, не ползва всички възможности и е решила, пак нормално, да унищожи стълбата. Явно е нещо много просто, многопластово, като няма кой да я осветли, май трябва да се разходи до магазина и всичко да приключи без тема: Как да възстановя стълбата?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет юни 26, 2025 9:08 ambleuetoile написа:
... моите 50 кила. Щях на няколко пъти да се пребия, местейки я.
Пъхаш си рамото отдолу, повдигаш, с ръката придържаш нещото, с другата насочваш. Ходиш изправена, цялото тяло носи, не тежи

Не познавам точно твоята стълба, ако е тази от клипа, проблемът с разглобяването е основно в твоята глава. Огледай хубаво. Повечето неща не искат сила
stefanjor - специалист
пет юни 27, 2025 11:37 pmАл_ написа:
Уби ме :eek:
Moля за извинение...
Пращам малко виртуална жива вода :drinkers:

P.S. Надявам се все пак да съм бил ясен какво имам предвид :cool:
bleuetoile - специалист
чет юни 26, 2025 1:48 pmstefanjor написа:
чет юни 26, 2025 7:58 ambleuetoile написа:
е показано, че третото рамо се откача. То е застопорено а някакви като слепи нитове, които аз не виждам как освен ако не се отрежат или пробият ще се махнат.

Да дам и аз моите 5 ст. по темата.
Според мен не би трябвало да се махат никакви нитове.
Имам такъв модел стълба (не на този производител) и третото рамо се маха лесно. Нитовете не пречат за махането, а служат само да ограничат вдигането на сътлбата на по- голяма от позволената височина.
Нека собственика да се успокои и без наерви да опита да извади третото рамо ,когато стълбата е в положение бърнато "V".
На това видео е показано как става номера:
https://www.instagram.com/baumarket_vor ... 5YH/?hl=bg
Благодаря. Тази е същата стълба, но 3х9. На 3х11 нитът спира плъзгането в долната част. Стълбата е над 20кг цялата.
Говорих с тези от Практис, и те казаха че, да нитът се премахва както колегите обясниха, за да се освободи рамото.

Не стана много по-лека стълбата обаче.

Успях да махна нита, с помощта на съфорумците.

Благодаря.

Все пак, ако някой е склонен срещу съответното заплащане да дойде да помогне с каквото и колкото има възможност в изоставеното село, ще съм благодарна. Не ме бива с преговорите с майстори.

Селото е Гайтанево.

Прикачен файл

Screenshot_20250715_124357_com.android.gallery3d.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20250715_124407_com.android.gallery3d.jpg

Прикачен файл

IMG_20250715_123710.jpg
gogo7777 - майстор
Каква помощ търсиш? Какво ще се магери там?
:drinkers:

Тема "Как се освобождава/премахва нита на три раменна стълба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: