• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
чет юли 24, 2025 10:35 pmpipilica написа:
То повече ще прилича на навес за сянка и да пази от дъжд и сняг, няма да е затворен и отопляем и няма да има други неща освен две коли вътре.
Има ли смисъл да се набутвам и с термопанел след като няма да се отоплява, освен лятото да не става фурна с тая еденична ламарина.
:? Нищо не разбрах...
Ти ся гараж за две коли ли ще правиш или навес за две коли?
Разликата в ОГРОМНА !
В края на краищата това нещо ще има ли стени и врати? Или само стени?
:partyman:
P.S. И съвсем приятелки съвет...
По дължината за вкарване на колите го направи поне едно 6,5 метра.
Абстрахирай се от това че готовите профили са 6 метра.
Профили/винкели както се режат, така и се удължават - я със заварка, я с друго...
После ще ме благославяш (не само мен, а и всички останали) че не си го направил маломерен.
radius - майстор
Така си е, като сложиш някой стелаж и няма да има откъде да минеш. Та 6м дължина си е минимум.
И къде залитнахте с височината, човека си прави гараж/бункер за колата, вие взехте бетон-помпи да паркирате вътре. Ми то утре някой влекач с перка за ветрогенератор ще иска да влезе :lol:
MamaMy - майстор
На навес едва ли ще слага стелажи. Рipilica, прави го както си го замислил. Той повече ще прилича на парник, но това не е проблем. Най-лекия покрив е точно както си го замислил. Двускатен с ЛТ ламарина. Ако ще е само навес задължително спъни с диагонали поне по една секция от всяка страна и таван. Направи покрива по-стръмен за да не задържа грам сняг.
hidrazin - майстор
чет юли 24, 2025 11:33 pmradius написа:
Ми то утре някой влекач с перка за ветрогенератор ще иска да влезе
:? Че то перките се транспортират разглобени бре.
Всяка от трите "лопати" на отделен влекач.
При по-малките - по две лопати на влекач натоварени "срещуположно".
И не е проблема с перката... Тя самата "муцуна" на влекача няма да увлезе... :-D

Ииии... ПО-ВАЖНОТО.
Утре ако си купи БУС, ще го държи ИЗВЪН гаража/навеса.
А някой въобще да помисли за това? :)
pipilica - майстор
[/quote]
чет юли 24, 2025 11:28 pmhidrazin написа:
чет юли 24, 2025 10:35 pmpipilica написа:
То повече ще прилича на навес за сянка и да пази от дъжд и сняг, няма да е затворен и отопляем и няма да има други неща освен две коли вътре.
Има ли смисъл да се набутвам и с термопанел след като няма да се отоплява, освен лятото да не става фурна с тая еденична ламарина.
:? Нищо не разбрах...
Ти ся гараж за две коли ли ще правиш или навес за две коли?
Разликата в ОГРОМНА !
В края на краищата това нещо ще има ли стени и врати? Или само стени?
P.S. И съвсем приятелки съвет...
По дължината за вкарване на колите го направи поне едно 6,5 метра.
Абстрахирай се от това че готовите профили са 6 метра.
Профили/винкели както се режат, така и се удължават - я със заварка, я с друго...
После ще ме благославяш (не само мен, а и всички останали) че не си го направил маломерен.
Абе прав си ама не може вече, мястото е с доста наклон, вече съм отлял основите и са насипани 12 кубика фракция, утре ще трамбовам, взех под наем една трамбовачка.
Само три стени и покрив ще има, врата може би след време ако видя че има нужда.
Айде евентуално да го направя 2.30-2.50 да не изглежда схлупено при тая площ, 6 на 6 ще е полезната площ.
MamaMy написа:
На навес едва ли ще слага стелажи. Рipilica, прави го както си го замислил. Той повече ще прилича на парник, но това не е проблем. Най-лекия покрив е точно както си го замислил. Двускатен с ЛТ ламарина. Ако ще е само навес задължително спъни с диагонали поне по една секция от всяка страна и таван. Направи покрива по-стръмен за да не задържа грам сняг.
Май си прав, 4 оранжерии съм направил и тва ся сигурно ще е същото само дето ще е с ламарина на покрива.
Абе я да ви питам, тая ЛТ ламарина у ниското или у високото се завива, щото лани дето правих изолация на един подобен покрив и нещо не е добре, прецака растерния таван, капе но не знам дали е конденз или пък капе от винтовете щото ламарината е завинтена у ниското. Покрива не съм го правил аз, а и май му е малко наклона.
Колко е добре да е наклона на метър, вероятно има писано в нета по въпроса но все пак ако некой има некви цифри от опит.
hidrazin написа:

Ииии... ПО-ВАЖНОТО.
Утре ако си купи БУС, ще го държи ИЗВЪН гаража/навеса.
А някой въобще да помисли за това? :)
Неее бус няма да купувам. Пък ако някога си взема ще си стои под звездите.
Ма тая нали сега ми е новата глезла та за това, Ситроена 15 години от как го имам не е влизал в гараж освен кога е бил на майстор.
MamaMy - майстор
Половината ми познати с гараж го ползват за склад, а си държат колите на вън. :lol:
hidrazin - майстор
пет юли 25, 2025 12:43 ampipilica написа:
Абе я да ви питам, тая ЛТ ламарина у ниското или у високото се завива, ...
Естествено у високото.
Ако е у ниското - Проста вода НЯМА, все ще намери от къде да мине и да протече/прокапе...
Винтовете от тези с уплътнител/гумичка. ЦЪК

resistbody - майстор
По-добре вземи турски панел на 22лв без ддс, спрямо ламарината няма да ти оскъпи много, то не се седи под ламаринта..
pipilica - майстор
пет юли 25, 2025 1:04 amhidrazin написа:
пет юли 25, 2025 12:43 ampipilica написа:
Абе я да ви питам, тая ЛТ ламарина у ниското или у високото се завива, ...
Естествено у високото.
Ако е у ниското - Проста вода НЯМА, все ще намери от къде да мине и да протече/прокапе...
Винтовете от тези с уплътнител/гумичка. ЦЪК

Точно с такива е и капещия покрив но у ниското, мое да има недозатегнати или резервни дупки от неуцелен профил, ясно с по-длъжки и у високото.
пет юли 25, 2025 1:09 amresistbody написа:
По-добре вземи турски панел на 22лв без ддс, спрямо ламарината няма да ти оскъпи много, то не се седи под ламаринта..
Дай линк да го видя тоя панел.
  • 1
  • 2

Тема "Ще си правя гараж." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: