• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MamaMy - майстор
Аз повечето устройства ги ползвам като дистанционно управление. Единствено дворното осветление ми е със сценарии. Датчиците на вратите ги ползвам като безшумна аларма. Пращат ми съобщения. Иначе имам датчици за температура и влажност. Следя ги основно на телефона. Пускам една печка духалка и ел. одеало малко преди да си легна без да се качвам до спалнята. Гася и пускам всички телевизори и приемници с един преходен контакт. Мога да си включа електрическия бойлер без да се прибирам и да го чакам, както и мога да изключа почти на цялата къща тока дистанционно ако съм забравил нещо включено. Изключение ми е само осветлението и няколко контакта където е хладилника. Едното Дин е регулируем автоматичен предпазител от 1-63А с вграден мониторинг, термодатчик, реле време и защита. Отделно имам напреженова защита за цялото табло. Имам и един АП 40А на който са вързани всички външни контакти. Тях ги включвам само когато има нужда. Косачка, електрожен, циркуляр, дърворезачка. Не си позволявам много смарт екстри защото съм зависим от интернета а аз ползвам такъв 4Г от А1 и той не е много стабилен и постоянен. Няма начин да остана като в клипа. Алекса-та я мразя. Не обичам да си говоря с машинки.
  • 1
  • 2

Тема "Smart Home / Home Assistant" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: