Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
milen04 - напреднал
А от какво зависи. Какъв трябва да бъде размера на плотът зада има най-голяма ефективност дадения двигател.
Стефан - майстор
milen04 написа:
А от какво зависи. Какъв трябва да бъде размера на плотът зада има най-голяма ефективност дадения двигател.
Това вече се измерва в бири :lol:
Последна промяна от Стефан на чет фев 12, 2009 8:37 pm, променено общо 1 път.
ekon1 - напреднал
Здравеи,не знам колко ще е лицето на масата ти,но мога да ти предложа вибро мотор на 36 В какъвто се използва за тази цел.Вибратора е използван точно за това.При интерес 0886432374.
milen04 - напреднал
Става дума за двигател с мощност 170W, плот с каква площ е най-добре да се постави над него.
milen04 - напреднал
Ако искаш да имат повече пяна може и да ги поставиш на вибрационния плот :lol:
milen04 - напреднал
Според мен работната площ на масата на такъв двигател трябва да е 250см на 100 см. Вие как мислите добре ли е.
milen04 - напреднал
Ако става дума за 36W не е ли малък на мен ми трябва да вибрира тегло 300 килограма.
Стефан - майстор
milen04 написа:
Става дума за двигател с мощност 170W, плот с каква площ е най-добре да се постави над него.
Явно се бъзикаш! За твоите цели мощността на двигателя не трябва да е под 2,2 kW, за да може да си изпълни предназначението - вибриране на бетона.
milen04 - напреднал
Стефан намерих една таблица с производствени параметри на вибраторите и плотовете за тях. И вече ми стана напълно ясно. Ето виж какво представлява. http://www.galia-online.com/lik/vibro2.1.html
Стефан - майстор
milen04 написа:
Стефан намерих една таблица с производствени параметри на вибраторите и плотовете за тях. И вече ми стана напълно ясно. Ето виж какво представлява. http://www.galia-online.com/lik/vibro2.1.html
От линка се вижда, че мащността на двигателя трябва да е 2.2 kW, а оборотите 3000об/мин. Теглото на плота + теглото на бетона + теглото на формата да не е повече от 300 кг.

Това като за начало. Следващия момент е избора на тежест за дебаланс на ротора на двигателя. Това може да стане опитно, в зависимост от товара. Започва се с малки тежести.

Тема "Направа на вибромаса, как ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: